Menu

Vilhelm Bromander - Unfolding Orchestra

Sverige

RIMBO, Opalen Rimbo Kulturscen
torsdag, 10 oktober 2024 kl:18:15

Norrtälje kommun har många fina musiker. I kväll blir det en musiker med rötterna i Rånäs**
Vilhelm Bromander och Unfolded Orchestra
Den här kvällens spelning kommer bjuda på Bromanders kärlek till jazzen med kraftfulla uttryck som skapas tillsammans med de fenomenala musikerna:
Katt Henandez - violin
Martin Küchen - alt- och sporaninosaxofon
Elin Forkelid - tenorsaxofon
Mats Äleklint, trombon
Alex Zethson - piano
Dennis Egberh - trummor
Vilhelm Bromander- kontrabas
Vilhelm Bromander (f. 1988) är en svensk basist och kompositör djupt insnärjd i Stockholms experiment- och frijazzscen. Han kan höras i grupper som Svenska Folkjazzkvartetten, Christer Bothén 3, i duo med Fredrik Rasten och med Elin Forkelid spelar han för Trane med flera.
Vilhelm har också arbetat mycket med solokontrabas – där han riktar sitt fokus mot akustiska detaljer som svävning, gemensamma deltoner och differenstoner – för att höra vad som händer med vår perception när vi låter oss uppslukas av ljud under en längre tid. I januari -22 debuterade han också som sopransaxofonist med sitt nya kammarverk, Aurora, som gavs ut av Warm Winters Ltd.
Som improvisatör har han spelat med musiker som Axel Dörner, Tisha Mukarji, Michael Thieke, Sten Sandell, Phil Minton, Mazen Kerbaj, Maria W. Horn, Christer Bothén, Katt Hernandez, Lisa Ullén, Henrik Olsson för att nämna några. Han är också en aktiv sessionsmusiker och har spelat med Daniel Johnston, Sara Parkman, Saigon, Musette, Joe Davolaz, Rotem Geffen, Josefin Öhrn + The Liberation, The Tiny & Music Is The Weapon.
Det är med sann glädje vi presenterar Vilhelm Bromander och Unfolded Orchestra

Datum / Tid

torsdag, 10 oktober 2024 kl: 18:15

Plats

RIMBO, Opalen Rimbo Kulturscen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 280

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad