Menu

Filip Jers & Emil Ernebro

Sverige

RIMBO, Opalen Rimbo Kulturscen
torsdag, 7 november 2024 kl:19:00

*** Filip Jers & Emil Ernebro ***
Spelglädje, spontanitet och sväng! Gitarristen Emil Ernebro och munspelaren Filip Jers tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Emils fingerspel på gitarr är i absoluta världsklass och Filip Jers har bland annat kallats för ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister. Repertoaren består av låtar från den amerikanska folk- och jazztraditionen, poplåtar från 60- och 70-talet och svenska visor.
Duon bildades 2017 efter att de i flera år fått höra från olika håll: ni borde spela tillsammans! Våren 2019 släppte de sin debutskiva “Duet” och den mottogs med förtjusning både av publik och recensenter. Skivan har även spelats flitigt i Sveriges Radio. Sommaren 2019 framträdde Ernebro & Jers i “Allsång på Skansen” inför en miljon tittare i direktsänd TV.
Filip Jers (född 1986) är en internationellt erkänd munspelare med ett brett musikaliskt spektrum och var den första munspelare att studera vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, vilket resulterade i en masterexamen 2011. Filip älskar nya samarbeten och genreöverskridande projekt och har samarbetat med artister från olika genrer till exempel Benny Andersson, Timbuktu, Tomas Ledin, Jan Lundgren, Monica Dominique, Jill Johnson och Lill Lindfors. Han har jobbat som solist med flera jazzensembler och storband och även varit solist med stråkensemblerna Musica Vitae och Camerata Nordica.
www.filipjers.com
Emil Ernebro (född 1987) är uppväxt i Bengtsfors, Dalsland. Där gick han på musikskola, senare musikgymnasium i Åmål. Därefter flyttade han till USA för vidareutbildning vid prestigefyllda MIT i Los Angeles. Efter hans studier i USA vann han utmärkelsen ”Outstanding Player” på Musicians Institute i Los Angeles. Emil har släppt tre soloalbum i eget namn, och har spelat tillsammans med bl.a Jojje Wadenius, Sven-Bertil Taube, Sofia Karlsson, Thomas Andersson Wij, Janne Schaffer, Lill Lindfors, Eric Bibb och Tommy Emmanuel.
www.emilernebro.com

Datum / Tid

torsdag, 7 november 2024 kl: 19:00

Plats

RIMBO, Opalen Rimbo Kulturscen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 280

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad