Menu

Jazz 4:an - Stockholms Jazzfestival

Sverige

SPÅNGA, Spånga Folkan
söndag, 13 oktober 2024 kl:15:00

Spånga Folkan har för andra året i rad glädjen att återigen bjuda in till en konsert under Stockholms Jazzfestival med högkvalitativ jazzmusik.


Line-up
Ragnhild Sjögren, sång
Thomas Driving trumpet, flygelhorn och sång
Dicken Hedrenius, trombon och piano
Hasse Larsson, bas och sång
 
Ragnhild Sjögren är utbildad vid och sedan verksam som lärare på Kungl. Musikhögskolan. Hon började sjunga med Lars "Sumpen" Sundboms New Orleans Crusaders och Duo med basisten Kurt Lindgen. Vi har sett henne på TV, ”Två och en flygel” med Charlie Norman samt ”Lördagsblandning” med Janne "Loffe" Carlsson. Hon har även deltagit i musical: ”Nine” med Ernst-Hugo Järegård. Ragnhild har lett olika mindre jazzgrupper sedan 70-talet. 
 
Thomas Driving, en riktig trumpetgigant, har spelat med Nogenja, Jazziorerna i Orminge, Gugge Hedrenius Big Blues Band, Kustbandet, Danderyd Big Band, Sundbybergs Storband, Jennie Löbel Swing Kings och ett flertal andra konstellationer. Han har även varit lärare på Visingsö Jazzkurser i 30 år.
 
Dicken Hedrenius är inom jazzkretsar en välkänd trombonist som har spelat i en väldans massa sammanhang sedan bortåt 40 år. I Jazzfyran bidrar han även med pianospel!
 
Hasse Larsson har jobbat som freelans sedan 1980, givit ut 3 st solo plattor och kompat många artister och grupper. Hasse är ett välkänt ansikte på Spånga Folkan och har spelat på flertalet jazzkonserter här.



Fotografer:
Thomas Driving…… Upsala Nya Tidning
Hasse Larsson …..Sune Andersson Jazzbilder
Ragnhild Sjögren……. Tommy Pettersson
Dicken Hedrenius……. Gurgelkott.se (Dicken Hedrenius)

Datum / Tid

söndag, 13 oktober 2024 kl: 15:00

Plats

SPÅNGA, Spånga Folkan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad