Menu

Iiris Viljanen

Sverige

VISBY, Joda Bar & Kök
lördag, 26 oktober 2024 kl:17:00

Iiris Viljanen till Joda Bar & Kök den 26/10!
Med ett säreget och mångsidigt uttryck har pianisten och kompositören Iiris Viljanen blivit en av Sveriges mest intressanta artister med ett rykte som en av Sveriges främsta liveakter. Hennes sånger är diskbänksrealism med intensiv närvaro och helt osentimentalt samtidigt ömsint. 

Iiris Viljanens senaste album ”Själsligt uppvaknande vid Slussen" blev delvis till under en vistelse på Bergmangårdarna på Fårö. Resultatet är en vindlande, omtumlande, både sorgsen och humoristisk musikalisk resa genom en kris. Som lyssnare dra Iiris Viljnanen in dig direkt i hennes värld och släpper knappast taget förrän allting avrundas tio låtar senare med textraderna ”En ny vecka i det här livet, jag börjar bli van/Ger mig ut i våren och nu hörs Fredrik över stan/Så har det låtit inom mig i så många år”.

Med det hyllade albumet i bagaget beger sig Iiris Viljanen ute på turné och den 26 oktober är hon tillbaka på Gotland. Denna gång inte på Bergmangårdarna på Fårö utan live hos oss på Joda Bar & Kök. Välkomna!

”Bitterljuvt, brutalt och humoritsikt när vissångerskan processar en livskris” / Dagens Nyheter
”Känslor i rörelse till ett perfekt organiskt sväng” / Svenska Dagbladet

Mer om Iiris Viljanen
Finlandssvenska kompositören och pianisten Iiris Viljanen har genom sitt ärliga och säregna uttryck nått framgångar med allt från sitt Grammisvinnande album ’Den lilla havsfrun’ till en roll i teateruppsättningen ’Det vilda’ på Orionteatern. Under åren har Iiris Viljanen byggt upp ett rykte som en av Sveriges främsta liveakter. Texterna är som noveller från tillvarons vardagligheter och undgår inte att beröra någon. Hennes pianospel och kompositioner har sagts likna bland annat Keith Jarrett, Jan Johansson och Lars Gullin. I en recension om senaste skivan i Värmlands Folkblad skrev Björn Stefanson: ”Hon skulle klara att ta ut kompassriktningen för vilket jazzkapell som helst och antagligen också rocka paljetterna av Elton John om det behövdes”.
_______________
Iiris Viljanen
Datum: 26/10 2024
Plats: Joba Bar & Kök Innergården | www.jodavisby.se
Bar & käk från 17.00 | Show: 21.00
_______________
Ytterligare info:
* Åldersgräns: 18 år
* Konserten sker utomhus på Joda Bar & Köks innergård
* Tillgänglighetsplatser är reserverade för besökare med funktionshinder och deras ledsagare, plats anvisas av våra värdar. Dessa bokas via mail: info@jodavisby.se. Begränsat antal. Ledsagare gratis.
* Onumrerade ståplatser i hela lokalen.
* Joda Bar & Kök erbjuder förutom kylda drycker även schysst käk | www.jodavisby.se 
* Garderob finns.


Iiris Viljanen
2024-07-06 19:00:00
Sverige, NYKÖPING, Fåfängans Trädgårdscafe

Datum / Tid

lördag, 26 oktober 2024 kl: 17:00

Plats

VISBY, Joda Bar & Kök

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

325kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad