Stäng reklam
Menu

Medeltida Kvinnfolk

Sverige

VISBY, S:t Göran
tisdag, 6 augusti 2024 kl:12:15

Kvinnomusik i fokus! Medeltiden i Norden var mer mångfacetterad än många tror. Gemene mans uppfattning är att det sjöngs enbart om fogliga fruar och godhjärtade jungfrur som anonyma sidokaraktärer. Så är inte fallet.
Kom och hör ballader om målmedvetna drottningar, spåkvinnor, kåta pigor, systerrivalitet, listiga havsfruar och mycket mer! Texterna och melodierna blir levande med ackompanjemang på keltisk harpa och traditionella flöjter.
Nina Grigorjeva är en dedikerad professionell frilansmusiker som ägnar sig åt sitt konstnärliga arbete på heltid. Hennes arbete innefattar turnéer, både som solist och med folkmusikgrupper, komposition, musikinspelning och -utgivning samt medverkan i musikteaterproduktioner.
Under 2023 har Nina deltagit i olika medieframträdanden, inklusive SVT:s Kulturnyheterna och Sveriges Radio P4, och har också blivit föremål för musikintervjuer i olika tidningar och publikationer, såsom Bygd och Natur, Ottar, Turist, Bygdegården, Aftonbladet samt
lokaltidningar runt om i Sverige. Hennes konstnärliga engagemang har också inkluderat samarbete med kulturpersonligheter från olika konstnärliga discipliner såsom med komikern Robert Gustafsson och performancekonstnären Emelie Markgren.

cfp_2024_WVLHzqSZ44

Datum / Tid

tisdag, 6 augusti 2024 kl: 12:15

Plats

VISBY, S:t Göran

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

99kr - 179kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad