Menu

KOLONIEN möter KRISTIN AMPARO

Södertälje

Estrad
lördag, 14 oktober 2023 kl:19:00

Kolonien har sedan starten 2010 gått sin egen musikaliska väg och rönt stora framgångar både nationellt och utomlands, nu kommer dom till Estrad för att bjuda på en konsert med gäster och ”extra allt”. Det blir en helkväll där Kolonien möter Kristin Amparo, sångerskan som är känd från bland annat Melodifestivalen och På Spåret.

Dom gjorde ett bejublat gemensamt framträdande på Järna Kulturfest förra sommaren och fick direkt lust att utveckla detta mer. Resultatet uruppförs denna kväll!

Det kommer bli en mix av deras respektive repertoar där allt kan hända.

Välkommen på en unik musikresa med Järnas största musikexport och en av Sveriges starkaste sångerskor.



Kolonien

Gruppen har sina rötter i Järna och växte upp med folkmusik i sina föräldrahem. Efter en gemensam resa till Zanzibar började de fyra medlemmarna Arvid & Erik Rask, Mischa Grind och Anna Möller skriva egen musik där inspirationen hämtas från dessa folkmusikaliska rötter men blandas med pop- och rootsmusik och den fyrstämmiga sång som blivit bandets signum.

De belönades med utmärkelsen Årets Nykomling för deras debutskiva år 2012, och sedan dess har bandet hunnit bli ett av de mest framstående namnen på folk- & världsmusikscenen med hundratals spelningar världen över i bagaget.

Förra året släpptes deras tredje album ”Till Skogen” med det prestigefyllda amerikanska skivbolaget Cumbancha. Skivan handlar om skogens betydelse för medlemmarna och deras ilska över dagens skogspolitik och hur vi behandlar naturen.



Kristin Amparo

Kristin är en av Sveriges mest älskade sångerskor som vunnit stort erkännande för sitt ostoppbara och till synes obegränsade artisteri. Hon har beskrivits som Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person och rör sig fritt mellan genres.

Mest bekant för svenska folket blev hon när hon tävlade i melodifestivalen med låten ”I See You” och för sina framträdande på På Spåret och Allsång på Skansen.



Kristin är även en flitigt anlitad jazzsångerska och hon var en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic där hon hade flera radiohits med artisten CLEO och Albin Johnsens hyllade låt ”Din Soldat”.

Samtidigt har hon skrivit musik och uppträtt frekvent med retrosoulgruppen Combo De La Musica, som turnerat runtom i Europa med sin varma, glädjespridande soulmusik.

Denna kväll blir det ett nytt möte – mellan Kristin och Kolonien.

Datum / Tid

lördag, 14 oktober 2023 kl: 19:00

Plats

Södertälje, Estrad

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad