Menu

Bottenviken kommer till Estrad

Södertälje

Estrad
torsdag, 25 april 2024 kl:19:00

Musikartisterna och konstnärerna Love Antell, Mattias Björkas och Thella Johnson har tidigare på var sitt håll tolkat musik från Finland på svenska. År 2020 startade de det gemensamma projektet Bottenviken med målet att sammanföra musiker, konstnärer och författare från de svenska och finska språkområdena för en dialog över Östersjön genom musik och texter. Projektet har resulterat i fullängds-albumet ”Du och jag – ett rike – ett land”, och programserien ”Vi lyssnar på Finland” för Sveriges radio.

Projektet utgår ifrån frågan om hur ett glapp mellan språk och nationell identitet tar sig olika uttryck. Finns det ett mentalt avstånd mellan Sverige och Finland? I så fall, vad finns i detta mellanrum?

Utöver tolkningarna bidrar Antell, Björkas och Johnson med sina personliga perspektiv på Sverige, Finland och den sverigefinländska kulturidentiteten. En identitet de delar, men också har olika erfarenheter av. Projektet har stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden och Kulturfonden för Sverige och Finland.

Thella Johnson är journalist, musiker och författare. Hon är verksam som programledare och producent för Sveriges radio. Hon har varit SR:s korrespondent i Helsingfors, och debuterar våren 2023 som författare med romanen ”Fred” (Norstedts).

Mattias Björkas är musiker och skribent. Han är frontperson och låtskrivare i bandet Vasas Flora och Fauna.

Love Antell är musikartist och bildkonstnär. Han är verksam både som soloartist och med bandet Florence Valentin. Han har medverkat i den prisbelönta filmen ”Ingen riktig finne” (Laulu koti-ikävästä – 2013), och serien ”Love i Finland” för Sveriges television (2015).

Datum / Tid

torsdag, 25 april 2024 kl: 19:00

Plats

Södertälje, Estrad

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad