Menu

Äventyret Cornelis

Trollhättan

Hebeteatern, Folkets Hus Kulturhuset
fredag, 16 september 2022 kl:19:00

Äventyret Cornelis
Från Ballad på en soptipp till Blues för Fatumeh
Cornelis Vreeswijk 1937–1987
Hyllad och älskad trubadur, visdiktare och estradör, men som hela livet drömde om och strävade efter att bli författare.
Han hade en enastående talang för att berätta saker, uppfinna skämt och att hitta på händelser och lokaliteter som så småningom kom att bilda hela den värld man kan kalla ”Det Vreeswijkska Riket”.
Det mesta som beskrivs äger rum i Stockholm, på krogar och i gränder på Söder. Där fanns människorna – medborgarna som han valde att kalla dem. Stora och små händelser målas upp. Han satte ord på kärleken, besvikelsen, förtrollningen, skilsmässan, hatet, gråten, det dumma, det stolta, det hetsiga och känsliga. Hela den mänskliga repertoaren passerar revy med döden som slutstation.
Än idag, på 2000-talet, är Cornelis ett namn på allas läppar i minst lika hög grad som då det begav sig. Han har fått en ny generation lyssnare som aldrig fick uppleva honom på scenen. Han har vunnit äldre lyssnares respekt och godkännande, de som under hans livstid ofta stördes av hans agerande som uppkäftig bråkstake. Kärleken till denne store och sällsamme skald har inte minskat. Cornelis är på väg att bli en modern svensk klassiker, en nationalskald lika stor som Bellman och Taube.
Missa därför inte ”ÄVENTYRET CORNELIS”, vårens stora musikteaterföreställning på Hebeteatern i manus och regi av Bengt Jacobsson.
Följ med på en resa i Cornelis värd, ”Från Ballad på en soptipp till Blues för Fatumeh”, tillsammans med 2021 års kulturpristagare och populära Kung Kaktus samt hela succéensemblen från ”På Arendorffs tid” och "Äventyret Taube".
Kära publik! Det är äntligen dags att låta ridån falla och ge sig ut på ett nytt och spännande äventyr. Varmt välkomna och mycket nöje!!
Vaccinationsbevis/Covidbevis
Till det här evenemanget krävs det att du uppvisar ett giltigt vaccinationsbevis/covidbevis ihop med en giltig legitimation.
Tänk på att ha ovanstående framme vid insläpp så går hanteringen snabbare. Kom i god tid.
På scen
Bengt Jacobsson, Gunilla Svensson, Malin Holm, Karin Jacobsson, Johan Frendberg, Johan Hyrén, Anders Jacobsson, Andreas Gleisner & Rickard Andersson.
Kung Kaktus
Jimmy Högfeldt – Klaviatur
Thomas Hultbrand – Gitarr
Glenn Saxin – Gitarr
Mikael Tuved – Bas
Bjarne Brolin – Trummor
Manus & regi: Bengt Jacobsson
Kostym & smink mm: Anders Tärneberg
Digital dekor/konstnärlig produktion: Pär Mauritzson
Åldersgräns
Ingen åldersgräns.
Tider
17:30 Dörrar öppnas för matgäster.
18:30 Dörrar öppnas till föreställning.
19:00 Showstart.
Paus.
22:00 Showslut.
Tillgänglighetsanpassade platser
Dessa beställs via Folkets Hus Kulturhusets reception på tel. 0520-422500.
Meny
Förbeställ gärna vårt menypaket och avnjut innan föreställningen. Paketet består av en lyxlandgång, inkl. 1 öl/1 glas vin eller alkoholfritt alternativ samt kaffe och pralin (serveras i pausen) för 225 kr.
Dryckespaket (Nubbe och avec): 120 kr.

Datum / Tid

fredag, 16 september 2022 kl: 19:00

Plats

Trollhättan, Hebeteatern, Folkets Hus Kulturhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

225kr - 325

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad