Menu

JENNY ALMSENIUS SJUNGER POVEL RAMEL

Uddevalla

hörsalen
söndag, 4 juni 2023 kl:13:00

Uppbackad av briljanta musiker tar hon med publiken på en bluesdoftande, jazzig resa in i Ramels rimmande värld. Varför är Louise så blyg och hur många kavaljerer hade egentligen den sista jäntan? Hur blåser vi tillsammans på det onda? Berättelserna når ut över scenkanten och lockar den som lyssnar till både skratt och eftertanke.
Våren 2022 medverkade Jenny Almsenius i hyllningskonserterna Rameliana och syntes bland annat i SVTs Kulturstudions Povel Ramel-special. Arbetet med Ramels sånger gav mersmak och Jenny tyckte att projektet var för lustfyllt för att glömmas bort. Så det blev ett helt hyllningsalbum till Povel! Albumet ges ut av Ladybird, ett av de tongivande skivbolagen inom svensk jazz och visa.
 
Sångerskan, låtskrivaren och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat flitigt på stora och små scener de senaste åren och sjungit sig rakt in i publikens hjärtan. Hon hyllas för sin starka scennärvaro, klara berörande röst och sina personliga låtar – en slags visblues på svenska. Förutom sin egen musik har Jenny bland annat tolkat Taube och Vreeswijk. Med den nya skivan står det klart att hon även behärskar Ramels jazziga visor – med den äran!
Jenny föddes i Göteborg och växte upp i Varberg. Hon utbildade sig hos sångpedagogen Torsten Föllinger i Stockholm och på Nordiska Visskolan i Kungälv. 2011 släpptes det rosade debutalbumet Sånt som brinner och 2016 kom uppföljaren Hjärtat slår mot asfalten. Jenny har tilldelats stipendier från SKAP och STIM för sitt låtskrivande, 2018 mottog hon Cornelis Vreeswijksällskapets nyinstiftade skrivarpris och 2019 det allra första Hanne Juul-stipendiet för sin gärning inom svensk visa. 2022 mottog hon tvåårigt arbetsstipendium av Konstnärsnämnden.
 
JENNY ALMSENIUS – sång och munspel
DANIEL TILLING – piano
JOHAN BENGTSSON – kontrabas
FABIAN RIS LUNDBLAD – trummor och sång
JONAS KNUTSSON – saxofon

Datum / Tid

söndag, 4 juni 2023 kl: 13:00

Plats

Uddevalla, hörsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad