Menu

Körpehölsfestivalen 2024

Uddevalla

I17 Regementsparken
lördag, 25 maj 2024 kl:15:00

Vi är så glada över att återigen få köra vår festival i regementsparken. Förra året blev succé så självklart vill vi åter fylla parken med band, artister, publik och (förhoppningsvis) ett strålande väder!
Banden/artisterna kommer presenteras inom kort. Men det är på våran instagram som ni kommer finna allt ni behöver, text och info kommer uppdateras hela tiden.
Så, boka nu in den 25 maj i kalendern så hörs och ses vi inom kort!
Långfinger
”Handens längsta finger, världens mest internationella gest och tillika Göteborgs mest högljudda rocktrio”
Så presenterade vi bandet 2015 då vi för första gången körde Körpehölsfestivalen på Bastionen. Regnet öste ner men det stoppade inte Långfinger! Vi fick oss en liveshow utan dess like! Och nu är dom äntligen tillbaka på festivalen.
Med sig tar dom PENDULUM, deras fjärde album men också första studioplattan på 8 år! Missa inte ett av Sveriges bästa liveband!
Baby Jesus
Har du hört talas om de gamla glada dagarna när Link Wrays instrumentala låt Rumble blev förbjuden på radio?
När Hound Dog Taylor spelade slide med ett finger, trotts att han hade sex stycken att tillgå?
Baby Jesus tar med dessa och andra referenser så som, Velvet Underground, Magic Sam, 13th Floor Elevators sikte på sitt eget sound.
Något du känner igen, men definitivt inte hört innan, något som kommer rocka dig som att du inte har ett ben i kroppen och göra ditt huvud till gelé.
Försvinn in i dig själv tills ditt ego är dött och frigör dig när rock n rollen river ner huset över ditt huvud
Warhawk
De var klara redan för förra årets festival men under en spelning innan Körpehölsfestivalen skadades basistens tumme och bandet fick ställa in. Nu verkar alla lemmar vara intakta så äntligen kan vi få uppleva Warhawk live!
Warhawk bildades i Göteborg 2020 med målet att spela skitig rock n roll i samma anda som Motörhead, Tank och Girlschool etc. De har sedan starten hunnit med att släppa en EP (Filth rock n roll - Devils Grip Records, 2021) och en LP (Pray for war - Cimex Records, 2022) och har precis färdigställt sin andra LP i Elementstudion i Göteborg. Medlemmarna har ett förflutet inom band som t.ex Motorbreath, Strul och Rawhide.
Konspirationen
har spelat ihop sedan 2016 och kommer ifrån Uddevalla och består av 4 herrar i den yngre medelåldern. Konspirationens musik är i grunden en öldoftande partyrock med riffande gitarrer, oväntade basgångar o medryckande sångslingor i ett högt tempo.
Ambitionen är att alltid ligga på gränsen av sin förmåga detta tillsammans med sång på svenska gör att det ändå hamnar i genren punk. Texterna behandlar ofta en sarkastiskt navelskådande samhällsskildring utan större ljusglimtar
Death Reich är ett death metal band från Uddevalla. Bandet har funnits sedan 2018 och har sen dess släppt två EP och en fullängdare. Death Reich spelar snabb, aggressiv och kompromisslös death metal som sprider energi, live så väl som på skiva. Missa inte tillfället att se dom live!
**Moon Mother **är en jordig, mörk och drömmig kombo utav folk och rock med inslag av jazz och nostalgi. De kallar själva sin musik för månrock och säger att kärnan i det hela kommer ur ett väsen som skildrar månens ljus och sällskap för de som vandrar i natten.
Duon ifrån Grästorp släppte under förra året sitt debutalbum ”She’s a Starry Night” och kommer under våren även släppa en ny singel.

Datum / Tid

lördag, 25 maj 2024 kl: 15:00

Plats

Uddevalla, I17 Regementsparken

Karta (Google)

Typ

Festival

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad