Menu

Från Orsa Till Nashville

Uddevalla

Östrabo Teater
lördag, 28 oktober 2023 kl:18:00

Från Orsa Till Nashville
KALLE MORAEUS, LINDA VARG & DOUG SEEGERS
Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän och artister föddes och har levt hela sitt liv i Orsa i Dalarna, för de allra flesta är detta ingen nyhet. Det som många dock inte känner till är att Kalle har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder.
I Nashville föddes idén, som med tiden vuxit fram hos Kalle, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues.
Efter tidigare succéer och den efterfrågan som finns så är det nu klart att det blir en fortsättning till hösten 2023.. Denna gång har Kalle och Doug bjudit med sig Linda Varg som en av huvudartisterna!
Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Linda och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.
Men publiken kommer även att få uppleva en spännande musikalisk resa i ”Från Orsa till Nashville” från skogarna i Dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv.
Missa inte detta unika möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!
Kalle Moraeus – Idag en av våra mest folkkära artister, programledare och spelemän. Originalmedlem i Orsa Spelmän, som sedermera ingick i ett långt och framgångsrikt samarbete med Benny Andersson. Kalle Moraeus är också medlem i Benny Anderssons orkester B.A.O. Kalle Moraeus har programlett stora tv succéer som ”Moraeus med mera” och ”Så ska det låta”.
Doug Seegers – Spelade som gatumusikant i Nashville när han upptäcktes av Jill Johnson. Jill Johnson var i Nashville för att spela in Jills veranda och Dougs medverkan i programmet skulle förändra hela Dougs liv. Låten ”Going down to river” blev en stor hit och låg under 12 dagar etta på iTunes topplista. Doug turnerade sedan i Sverige inför utsålda konserthus och vi har sett honom i program som ”Allsång på Skansen”, ”Moraeus med mera” och ”Skavlan” med mera.
Doug Seegers bor och arbetar idag i Nashville. Nu återvänder han till Sverige för att genomföra turnén med Kalle och Linda. Doug är en artist med en livshistoria som verkligen berör, inte minst genom Dougs unika röst och musik. Även om countryn finns som ett fundament i Dougs liv så gör han också mycket rock, blues, soul, western swing och gospel.
Linda Varg - Linda Varg är artist och låtskrivare, född och uppväxt i Avesta Dalarna men sedan 5 år tillbaka bosatt i Halmstad.
Hon började skriva musik 2006 men hennes artistkarriär startade redan några år tidigare:
2002 vann hon talangtävlingen Popstars på Kanal 5 och gruppen Supernatural bildades.
Efter Supernatural-tiden tog Linda en paus och jobbade bl.a som musikalartist i musikalen Chicago på Danmarks största musikalteater ”Det ny teater”.
2010 var hon en av finalisterna i Idol och kort därefter började hon samarbeta med producenten Chris Rehn (Takida,Stiftelsen) och de två första singlarna Russian Roulette och Idiot knep 1:a plats på iTunes Rock.
Hon turnerar flitigt, och har turnerat både i Sverige och Tyskland, och just nu är hon ute på en akustisk Sverigeturné.
Linda är signad på skivbolaget Fifthislandmusic/Sony Music och i maj släpper Linda sitt debutalbum "In the end".

Datum / Tid

lördag, 28 oktober 2023 kl: 18:00

Plats

Uddevalla, Östrabo Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad