Menu

Julkonserten Änglaljus

Umeå

Vävenscenen
torsdag, 8 december 2022 kl:19:00

Vävenscenen | Onumrerad salong
Julkonserten Änglaljus är en upplevelse. Det är äkta julstämning!
Du går mot Väven och möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp till stämning i vintermörkret. Du möts sedan i entrén av barn som bjuder på pepparkakor. Konsertsalen har nu blivit en vacker, jul-utsmyckad konsertsal. En känsla av andakt infinner sig. Ljuset går ner och tonerna sätts vid flygeln. Kör och solist gör entré med levande ljus och välkomnar publiken - Nu startar Änglaljus!
**John Kluge– The Artistic Tenor **
John är kritikerrosad för sin finstämda tenorröst och starka scennärvaro. Kluge har turnerat flitigt i Sverige och USA. På senare tid har John börjat måla abstrakt konst i akvarell och fått ett stort internationellt genombrott – allt i kombination med sin musik. Han finner sin inspiration genom sina globala resor, möten och känslor. 1993 startade Kluge konceptet Julkonserten Änglaljus och har nu blivit en svensk folkkär konserttradition från Malmö i syd till Umeå i norr. Den 26 juni 2019 gjorde Kluge sin debut i New York på anrika Weill Recital Halli Carnegie Hall med eget konsertprogram – My Romance. John Kluge ”The Artistic Tenor” är idag en internationell artist men glömmer aldrig sitt ursprung – smålänning! Läs mer via: www.kluge.se
Johan Stengård – Saxofon
Johan Stengård har en lång karriär som en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumentala solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa, Kina och USA. Johan Stengård är en av ABBA:s originalmusiker. Tjugo solo CD album, medverkat i hundratals TV-shows, spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r och många fler kända namn…
Kungen och drottningen har valt Johan att framträda vid flera officiella statsbesök utomlands. Johan har även bl. a varit inbjuden av thailändska regeringen att framträda i Thailand.
”Stengård arbetar för högtryck, han ger järnet. Varenda ton imponerar. Han nästan lyfter taket.” (Dagens Nyheter)
”You are a really good saxplayer, do you know that?” (Diana Ross)
”Very good play, very good play, Mr. Saxman!” (Desmond Tutu)
Negar Zarassi -Operasångerska
Negar Zarassi, sopran, är utbildad på både Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon rör sig fritt mellan genrer som opera, pop, jazz, tango musikal och folkmusik – på tv och på scen. Hon har på senare år gjort sig ett stort namn för den persiska publiken genom sin medverkan tv-programmet Persia’s Got Talent. Hösten 2022 medverkar hon i Don Juan på Göteborgs Stadsteater.
Läs mer via www.negarzarassi.com
Kör: Umeå Vokalensemble
Umeå Vokalensemble är kören för dig om du vill få det mesta av din julkonsert, vårkonsert, bröllop, konferens eller något annat du vill förgylla med körsång. Vi sjunger alltifrån rock och pop med band/musiker till traditionella visor och psalmer. Idag består kören av ca 30 medlemmar.
www.umevok.se
David Carbe - Pianist och entertainer
Bland meriterna finns gästspel i Rhapsody in Rock, kapellmästare i TV4 BingoLotto, samarbeten med bl a artisten Robert Wells samt med konceptet ”Carbe med gäster” som gjort stor succé i många svenska städer.

Datum / Tid

torsdag, 8 december 2022 kl: 19:00

Plats

Umeå, Vävenscenen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad