Menu

Attentatfest

Umeå

Kajscenen
lördag, 30 november 2024 kl:19:00

5 AKTER EN HELKVÄLL
KAJSCENEN | 18 ÅR | ARRANGÖR: Umeå kommun

I samarbete med film regissören Johannes Persson, Väven, Lampray AB och Umeå Filmfestival presenterar vi Attentatfest!

Under kvällen kommer vi att erbjuda musik med olika band från hardcore scenen och filmvisning med premiär för kortfilmen Attentat av Johannes Persson inspirerad av hans uppväxt i Umeås hardcorescen under 90-talet.Eventet sker under Umeå Filmfestival, så man kan med fördel baka in detta i en hel vecka av fantastiska filmupplevelser. Mer information om Umeå Filmfestival och festivalens programpunkter hittar du på festivalens hemsida.

**Abhinanda
**Umeåbördiga hardcoreveteranerna i Abhinanda får anses vara ett av de mest namnkunniga svenska hardcoreband på 90-talet. De har beskrivits som en musikalisk ostoppbar monstervåg av ilska från källarreplokaler och ut i världen. I oktober förra året släppte de singeln Tsunami och i år är det aktuella med ett samlingsalbum. När de kliver ut på scen den 30 november är det närmare två decennier sedan de spelade i Umeå senast.
Beyond Pink
Beyond Pink är ett hardcore-punkband från Malmö, Sverige.
Bandet startade 2002 och har sedan dess funnits som ett av de bästa livebanden som går att boka i punksverige. Utan att ursäkta sig dundrar de fram med sin snabba hardcorepunk och sina energiska liveshower. Ett rutinerat gäng som bara vill överösa dig med sina betongtunga gitarr-riff
Beyond Pinks texter går hand i hand med musiken och speglar ilska och kritiska åsikter om frågor som macho/sexistkultur, poliser, pro-life-fundamentalister eller kapitalism.
Gillar du både breakdowns och veva kängnäve så är detta band för dig.
Drift Apart
Tillbaka efter 30 år
Drift Apart bildades i början av 90-talet och blev tidigt ett viktigt namn på den svenska hardcorescenen.
Drift Apart spelade live endast vid ett fåtal tillfällen, däribland den, för många, minnesvärda spelningen på Galaxen i Umeå i oktober 1993, där de delade scen med Shredhead, Abhinanda, Refused och Shelter. Efter några sporadiska spelningar under de kommande åren försvann bandet från scenen och lämnade ett tomrum efter sig. Med nästan hela originaluppsättningen – Tomas Andersson, Erik Vännström, Jampe Uppgård, Jani Koljonen och Marcus Eriksson – ger bandet er en chans att 30 år senare återuppleva deras energi och intensitet på Attentatfest. Förvänta er både gamla klassiker och nytt material, missa inte!
Bloodpath
Bloodpath plöjde fram som ett beslutsamt första majtåg och var med sin enkla och slagkraftiga hardcore ett fanatiskt band både live och på tape. 1996 släppte dom kassetten "Class War - Class Pride" och klev in och representerade Ålidhems arbetarklass. Låten Class War blev en omedelbar hit på Umeås stora punkscen.Bandet hann under de dryga två det fanns ge ut en kassett, en split 7" med Forced Into och var med på ett antal Punk/Hardcore samlingar. Låten "Song For Steve" på Staight Edge as Fuck part 3 blev en riktig sing-along klassiker.
Unreached
Bandet från filmen Attentat. Mer info kommer.

Arrangemangsinformation:

Lokal: Kajscenen, Väven plan 1, ingång från Västra Strandgatan
Åldersgräns 18 år
Bar och förtäring tillhandahålls av KAJEN, Vävens mackeria
Bemannad garderob ingår
Hörhjälpmedel finns att låna
För fri ledsagarbiljett, vänligen kontakta Kulturreceptionen på 090-16 33 10 eller info.vaven@umea.se så hjälper vi dig.

Datum / Tid

lördag, 30 november 2024 kl: 19:00

Plats

Umeå, Kajscenen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195kr - 295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad