Menu

Mer information

    

Make It Sound - Slowgold

Umeå

Droskan
lördag, 15 oktober 2022 kl:19:00

Make it Sound och Luger presenterar: Slowgold 

DJ Make it Sound. Ni vet. Det blir sunkit, indie, barnmusik och progg.

DJ från 19.00Slowgold 21.00Droskan stänger 23.00

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar.
I april 2022 släpptes Slowgolds sjunde skiva Kärlek och där Aska var tung och ödesmättad, så har Kärlek ett enklare, intimare och mer direkt språk. Oro och ilska har fått stå tillbaka för klarhet och en lättnad över att ha kommit igenom stormen. Skivan har även sina egna transformationer, den är sin egen berg- och dalbana. Kärlek är precis som Aska inspelat tillsammans med Mattias Glavå, men mixat av Thomas Andren (Studio Oodion) och Amanda själv.
Musiken har kallats drömrock och rötterna står att finna genom hela rockhistorien. På detta album hör man ekon från Cocteau Twins, Nick Drake, Yo La Tengo, The Cure och Stina Nordenstam. Med mer plats för synt och fler melodiska utsvävningar har Slowgold tagit ett steg vidare från tidigare album och samtidigt ytterligare utkristalliserat det egna soundet.
Live är Slowgold Amanda Werne (sång/gitarr), Johannes Mattsson (bas), Erik Berntsson (trummor) och Viktor Hanson (synth/keyboard).
Pressröster om ”Kärlek”:
” ut kommer musik som jag upplever som full av liv, skönhet och starka känslor. Det är verkligen fascinerande och det är ju egentligen bara att applådera Slowgolds talang och begåvning.” (GP)
” ”Kärlek” är framför allt ett vackert och hoppfullt album, där även vardagens små ögonblick får lov att uppta hela rymden.” (DN)
” Dessutom har musiken fått det vi i branschen kallar för glitter. Olika ljusa syntar eller slagverk som helt enkelt glittrar i bakgrunden. Men som sagt är det främst gitarrerna och basen som driver musiken, och Wernes fantastiska sångröst såklart.” (Nöjesguiden)
I samarbete med Studieförbundet Bilda och Umeå kommun

Datum / Tid

lördag, 15 oktober 2022 kl: 19:00

Plats

Umeå, Droskan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad