Menu

Helen Sjöholm & Anna Stadling - Snö & marschaller

Umeå

Idun, Umeå Folkets Hus
söndag, 27 november 2022 kl:16:00

Helen Sjöholm & Anna Stadling släpper gemensamt album och åker ut på julturné
De föddes med en dags mellanrum på samma BB, lärde känna varandra i skolan och har varit nära vänner sedan dess. Efter snart 40 år av vänskap och musikaliska möten har Helen Sjöholm och Anna Stadling samlat på sig de sånger som de älskat och levt med alla jular. Nu står det klart att duon åker ut på en efterlängtad julturné 2022 och släpper ett helt nytt album – “Snö & marschaller”.
– Det här känns väldigt speciellt för oss. Att få sammanstråla och sjunga ihop efter 40 år som vänner – det är en ynnest, säger Helen & Anna.
Helen Sjöholm och Anna Stadling växte upp i Sundsvall och lärde känna varandra i skolan och den flickkör de båda sjöng i. Ur musiken växte en stark vänskap fram som följt dem genom alla år – deras karriärer har ibland fört dem åt olika håll, men klangen mellan dem aldrig tystnat.
Den duo som Helen och Anna skapade som tonåringar har återuppstått i omgångar med flertalet lyckade samarbeten genom åren. Idén om en julturné blev till verklighet år 2018 när de begav sig ut i landet med “Sånger i vintertid” – en konsert som blev älskad av både publik och recensenter.
Under hösten 2021 fick vi äntligen höra dem tillsammans igen. De släppte singeln “Julen kan hjälpa” och gjorde tre exklusiva spelningar i Visby och Vara. Nu kan vi med glädje berätta att Helen och Anna återvänder med ett gemensamt album som släpps i oktober – där allt från klassiska jullåtar till nyskrivet material och nya svenska översättningar utlovas.
Albumet är producerat av Tobias Fröberg och har till största del spelats in i Sandkviestudion i Visby. Helen och Anna tog med sig musikerna Jesper Nordenström och Nisse Törnqvist till Gotland och hittade där den ton och det anslag som smyckar hela albumet.
– Idén om att spela in en skiva ihop har vi haft länge. I studion tillsammans med Tobias Fröberg blev det kreativt och lustfyllt. Det har varit julafton varje dag, avslutar Helen & Anna.
Julturnén har precis som albumet fått namnet “Snö & marschaller”. Titeln är hämtad från en originallåt skriven av Lars Winnerbäck.
Med på scen är även:
Jesper Nordenström, klaviatur
Nisse Törnqvist, trummor & slagverk
Johan Lindström, gitarrer
Dan Berglund, bas
Linnea Olsson, cello/sång
OBS! 13-årsgräns. Inga biljetter återlöses.
Längd: 1 timme och 40 minuter

Datum / Tid

söndag, 27 november 2022 kl: 16:00

Plats

Umeå, Idun, Umeå Folkets Hus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

400kr - 785

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad