Menu

Dockhumor 2

Umeå

Vävenscenen
onsdag, 19 oktober 2022 kl:20:30

Vävenscenen | Numrerad salong | Arrangeras av Kahlo

Björn Carlberg och Petter Lennstrand är Sveriges mest älskade och erfarna dockspelare. Vintern 2022 åker de på Sverigeturné med sina legendariska dockor och den nya föreställningen ”Dockhumor 2”. Den 12 februari 2022 kommer föreställningen till Väven i Umeå!
Efter succén med ”Dockhumor på Scala” som hyllades av kritiker och gick för fulla hus är de äntligen tillbaka. DN utnämnde den till “Bäst just nu” och konstaterade efter premiären att publiken tjöt “som sockeröverdoserade sexåringar på kalas” åt de folkkära dockorna. I den nya föreställningen kommer publiken få träffa tv-favoriter som Allram Eest, Kjell, Birgitta, Klotty, Ulf och Margareta, men även nya talanger som countryartisten Clint Cliffs och världens känsligaste person. Dessutom bjuds det på ett stort dock-bröllop på scen som dockorna är inbjudna till, vare sig de vill det eller inte.

Dockorna är så glada över att få komma ut igen. Även om Margareta har suttit i lyxig all inclusive karantän i Liechtenstein så börjar även hon känna att det spritter i benen. Allram som bor i Las Vegas är också rastlös och vill ”hitta på något”. Kjell hälsar att – det ska bli skoj, säger Björn och Petter.

Ulf verkar dra i trådar på andra sidan Atlanten och lyckas han kommer vi att få hit den berömde countryartisten Clint Cliffs. Vi funderar också på att boka in Operadivan Gloria Janman så att publiken får chansen att gå hennes ”Masterclass” i opera. Vi kan också bekräfta att vi kommer att ha med världens känsligaste person. I dagsläget vet vi dock inte vad han heter, men vi vet att han är väldigt känslig och har tackat ja, avslöjar Björn och Petter.


”Dockhumor 2” är hjärtlig och underhållande dockteater för vuxna med både docklegendarer kända från tv, såsom Allram Eest, Birgitta från ”Kjell” och Renata och Margareta från ”Operation Klotty”, men även helt nya talanger. Allt framfört med en unik teknik av de mycket skickliga dockspelarna Petter Lennstrand och Björn Carlberg som tillsammans kallar sig Dockhumor.
Dockhumor 2 har premiär den 13 januari 2022 på Scalateatern i Stockholm och åker därefter på? Sverigeturné till ytterligare 11 städer.
Arrangemangsinformation:

Ingång från Strandgatan
Insläpp från kl. 20.00
Hörhjälpmedel finns att låna
Bemannad garderob ingår
För fri ledsagarbiljett vänligen kontakta Kulturreceptionen på 090-16 33 10 eller mail info.vaven@umea.se

Datum / Tid

onsdag, 19 oktober 2022 kl: 20:30

Plats

Umeå, Vävenscenen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

460

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad