Menu

Merkurius - Gunilla Heilborn 11/11

Umeå

Norrlandsoperan - Black Box
fredag, 11 november 2022 kl:19:00

Teknik, underhållning och kommunikation – en soloshow med Kristiina Viiala.
Den underbart avlägsna planeten Merkurius sägs påverka vår teknologi, intelligens och sociala samspel. Merkurius extraknäcker även som gudarnas budbärare och levererar såväl goda som dåliga nyheter till människan: Gunilla Heilborns ”Merkurius” tar sig an alla dessa aspekter, liksom den längtan som finns hos vissa människor att flytta ut i rymden
Gunilla Heilborns verk brukar betecknas som Performance-lectures. De är undersökande, modiga och humoristiska. När hon beskriver soloföreställningen Merkurius, som har urpremiär i Umeå, gör hon det med en historisk odyssé:
– Människan har alltid försökt hitta sätt att sia om framtiden. Under antiken satt orakel i grottor fyllda med giftiga gaser från jordens innandöme vilka gav upphov till dimmiga profetior. 1600-talets tänkare gjorde sannolikhetsuträkningar för att lista ut hur de skulle vinna i kortspel. Själva lever vi i en tid som kallas för historiens slut och många ser hellre bakåt än framåt. I denna dystra tid levererar Merkurius sin information om framtiden. Hon gör riskanalyser, beräknar stjärnornas inverkan och slumpens påverkan och har omfattande korrespondens med ett antal skarpa rymdforskare.
Gunilla Heilborn har nått internationell framgång som koreograf med verket Potatislandet (2007) och är även guldbaggevinnande filmskapare.
På scen ser vi dansaren Kristiina Viiala, hon har tidigare medverkat i ett flertal verk av Gunilla Heilborn, Malin Hellkvist-Sellén och Dorte Olesen.
Arrangör: Norrlandsoperan i samarbete med Umeå Teaterförening
Längd: 60 minuter

Datum / Tid

fredag, 11 november 2022 kl: 19:00

Plats

Umeå, Norrlandsoperan - Black Box

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

80kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad