Menu

SOUL CHAIN - SHARON EYAL

Umeå

Norrlandsoperan - Stora Scen
fredag, 9 december 2022 kl:19:00

Hänförande dans med stark attityd
I världskoreografen Sharon Eyals ”Soul Chain” rör sig 16 dansare tätt ihoplänkade på Stora scenen, som en kedja av kroppar och själar. Men det ska visa sig att individens beteende alltid har påverkan på gruppen. I höstens kanske största dansupplevelse är ingen människa isolerad.
Sexton dansare rör sig som en kropp. I gemensam rytm. Då och då skiljs individer från flocken, men sedan smälter de återigen samman för att bli en del av vad som tycks vara en enda stor organism. En kedja av människor, stilar, karaktärer och känslor. Ilska, passion, längtan, avsky… Varje persons inre kamp triggar igång en rad av rörelser som hela tiden driver gruppen framåt.
De senaste tretton åren har den israeliska koreografen Sharon Eyal skapat en mängd hyllade verk för världens mest framstående danskompanier. Hennes verk utmärks av att skarvlöst blanda dans, pulserande beats och teknik. Det är intensivt, suggestivt och sensuellt. Egensinnigt och allmänmänskligt.
Sharon Eyal föddes i Jerusalem. Hon dansade med Batsheva Dance Company 1990-2008 och började koreografera inom ramarna för kompaniets projekt Dancers Create.
Eyal ingick i den konstnärliga ledningen för Batsheva 2003-2004 och som huskoreograf för kompaniet 2005-2012
2013 startade Eyal kompaniet L-E-V (hjärta på hebreiska) med sin samarbetspartner sedan länge – Gai Behar. I Sverige har Eyal och Behars bland annat skapat verken Untitled Black, Autodance och Saaba med Göteborgsoperans danskompani samt Bill och Half Life med Kungliga Baletten. Bill fick Dagens Nyheters kritiker ”att häpna och storögt förundras” och Half Life beskrevs som ”en helt betagande, euforisk upplevelse”.
Arrangör: Norrlandsoperan i samarbete med Umeå Teaterförening
Längd: 60 minuter

Datum / Tid

fredag, 9 december 2022 kl: 19:00

Plats

Umeå, Norrlandsoperan - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

80kr - 350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad