Menu

Julfest med Franska Trion och Muovipussi

Umeå

Studion, Umeå Folkets Hus
lördag, 10 december 2022 kl:19:30

Julig helkväll i Studion
När ståpubliken gungar under snurrande plastgranar i Studion vet man att det är julfest. Om Franska Trion är mandeln i gröten, är Muovipussi det vackra ruttna ägget. En helkväll fylld av juliga och brokiga inslag väntar.
Förband, rimstuga och Franska Trion. En efter en avlöste smällkaramellerna varandra på senaste julfesten. Studionpubliken gungade under snurrande julgranar och baren doftade av glögg och pepparkakor. I årets upplaga är Franska Trion återigen stjärnan på granens topp. Nu får de sällskap av Muovipussi, som inspirerade av mormödrar och elektronisk musik ger en maxad multidiciplinär cirkuspunk-konsert på finska. Deras mix av musik, teater och cirkus beskriver de själva som ”ett vackert ruttet ägg som får din själ att vrida sig”.
Franska Trion har sedan starten 2002 kommit att bli ett kultförklarat band på den svenska musikscenen. Stilen är svår att beskriva men lätt att tycka om. Någon slags jazzrockblues som inte riktigt passar in i något fack men hör hemma överallt. Frontfiguren Matti Ollikainens innerliga och helt oförställda röst driver fram texter om sorg, extas, mörker och komik, där det banala och allvarliga blir lika angeläget.
I Studion varvas nya låter med favoriter från gruppens magiska julskiva Våra mest älskade julsånger och ingen kommer att kunna motstå att vaggas in i Trions rödsvarta julstämning.
OBS! 18-årsgräns. Köpt biljett återlöses ej.
Arrangör: Umeå Teaterförening, Kulturföreningen Humlan och Norrlandsoperan
Längd: Helkväll inpå småtimmarna

Datum / Tid

lördag, 10 december 2022 kl: 19:30

Plats

Umeå, Studion, Umeå Folkets Hus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

195kr - 295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad