Menu

Mattias Alkberg

Umeå

Vävenscenen
söndag, 6 februari 2022 kl:19:00

### Vävenscenen | Numrerad salong | Arrangör: Umeå kulturförening Humlan
###
Umeå Kulturförening Humlan välkomnar stolt Mattias Alkberg åter till Umeå! Den 1 april 2021 släpps Mattias Alkbergs 30:e album, "Häxor". 2022 blir det efterlängtad turné med det nya albumet.


"Häxor" är en samling historier och låtar om livet i en patriarkal värld. Det är tio berättelser, berättade och sjungna ur olika kvinnors perspektiv.


– Kanske är det inte varje människas plikt, men det är min, att gå några mil i någon annans skor. Att leva sig in i någon annans omständigheter och predikament. Och jag har det jag har. Jag går i de skor jag ser. Det är egentligen allt. Två låtar finns att lyssna på redan nu, "Brända skepp" och ”Gudrun och Andreas”.


I fjol släppte Alkberg två alster. Albumet "Bodensia", som kom med på flera årsbästalistor, samt den hyllade diktsamlingen "Med rätt att dö". Kommande albumet "Häxor" är Alkbergs 30:e i ordningen om man även räknar in de han gjort med banden The Bear Quartet och Södra Sverige.


Det är få – om ens någon – som kommer i närheten av Alkbergs produktivitet. Han är aktuell med en eller ett par utgåvor varje år och har så varit under trettio års tid. Och alltid med en unik särprägel och odiskutabel kvalitet.


Bild: United Stage/Ebba Lindqvist PR


Mattias Alkberg
2024-05-24 19:00:00
Göteborg, Pustervik



Mattias Alkberg
2024-08-03 18:00:00
Linköping, Skylten, Linköping

Datum / Tid

söndag, 6 februari 2022 kl: 19:00

Plats

Umeå, Vävenscenen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250kr - 320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad