Menu

Emil Jensen - Sånger och snack

Umeå

Vävenscenen
lördag, 23 mars 2024 kl:19:00

”Sånger och snack (som lyktor i mörkret)” – med en av Sveriges mest lysande scenkonstnärer. Emil Jensens föreställning kastar publiken mellan melankoli och hopp, allvarliga globala ämnen och komiska personliga berättelser, i en blandning som inte lämnar någon oberörd.
Alla som sett Emil trollbinda sin publik genom åren har upplevt hans unika blandning av musik och ordtrolleri, allvar och komik, personligt och politiskt. Nu gör han för första gången samma sak på skiva. Än susar skogen – sånger och snack är ett temaalbum om biologisk mångfald, som är både skiva och bok. I samband med detta gör han en föreställning där han blandar material från albumet med både gammalt och nytt.
Under de senaste åren har han turnerat med sina säregna föreställningar för fullsatta hus genom hela landet – på allt ifrån Dramaten till Way out west, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr. Hösten 2022 kom han till Umeå med tågturnén Än susar skogen, och satte hjärtan i brand hos publik såväl som kritiker.
För att förstå Emils mångsidighet som artist ger utmärkelserna han fått en viss inblick: han har Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, Gustav Fröding-priset för sin lyrik, Karl-Gerhard-priset för sina shower, mängder av miljöpriser och har nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage.
– Mitt i en brinnande värld och en mörk tid känns det viktigare än någonsin att sätta ljuset på det snillrika livet på jorden. Att häpna över det vi har, över den planet som vi så gärna vill ha kvar, säger Emil.
Längd: 2 tim & 20 min inkl. paus
Arrangör: Umeå Teaterförening

Datum / Tid

lördag, 23 mars 2024 kl: 19:00

Plats

Umeå, Vävenscenen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr - 350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad