Menu

LISAS

Uppsala

Bror Hjorths Hus
fredag, 5 april 2019 kl:19:00

LISAS består av violinisten Lisa Rydberg och accordeonisten Lisa Långbacka. Duon blandar egna kompositioner med personliga tolkningar av traditionella låtar. Debutalbumet Fiddle and Accordion Conversations hyllades av kritikerna och valdes till ett av århundradets viktigaste folkmusikskivor i tidningen LIRA, samt tilldelades Manifestpriset 2018 i kategorin Årets folk. Duon samarbetar även med artister som Lena Willemark, Sofia Karlsson, Staffan Hellstrand och sedan 2018 med en av Nordens mest framsynta stråkorkestrar, Trondheimsolistene.
Läs mer: www.lisasmusic.com


”Nydanat traditionellt. Sökande existentiellt. Minimalistiskt exceptionellt.”
ur Manifestjuryns motivering till priset för årets Folk 2018
"… episk och händelserik. ”
ur PO Tidholms recension av Fiddle & Accordion Conversations, Dagens Nyheter, betyg 5/5
”Fenomenalt vackert och smakfullt…”
Tidningen Vi


Om Lisa och Lisa:
Lisa Rydberg, riksspelman och barockviolinist, är utbildad vid Kungliga musikhögskolan och den första någonsin i Sverige att gå en kombinerad utbildning i klassisk musik och folkmusik. Hon utgör ena halvan av hyllade duon Bach på svenska och har turnerat flitigt med grupper som Jul i folkton och Sofia Karlsson band. Lisa har gett ut sex skivor i eget namn och kan därtill höras på en rad skivor med artister som Nicolai Dunger, Sofie Livebrant, Thomas Di Leva, Ane Brun och Ulf Lundell. År 1999 blev hon Riksspelman och har även tilldelats Pekkos Gustafs hederspris samt Spel Stinas medalj.
Läs mer: www.lisarydberg.com
Lisa Långbacka, accordeon, rör sig mellan skilda musikaliska världar; från samarbeten med pop-, jazz- och folkmusiker till opera och teatermusik. Hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och har bl.a. framträtt med och komponerat för kammarorkestern Musica Vitae, varit kapellmästare för Cullbergbaletten, arbetat vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn och turnerat med artister som Tomas Ledin, Sofia Karlsson, Lena Willemark och Norrbotten Big Band. År 2017 var Lisa Långbacka musikproducent för Nobelbanketten där hon också medverkade som musiker och kompositör. Hon blev 2015 utsedd till Årets dragspelare av Sveriges Dragspelares Riksförbund och erhöll 2018 STIMS pris ”Årets kompositör” vid Folk- och Världsmusikgalan.
Läs mer: www.lisalangbacka.com

Datum / Tid

fredag, 5 april 2019 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Bror Hjorths Hus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

130

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad