Menu

Chip Taylor på Klubb Uffe

Uppsala

Katalin Uppsala
onsdag, 30 maj 2018 kl:21:00

Skandinavien har nästan blivit ett andra hem för CHIP TAYLOR. Sedan han återvände till musiken i mitten av nittiotalet har han gästat oss åtskilliga gånger och skaffat sig många trogna vänner. Chip har hunnit bli 78 år men vägrar slå av på takten. De senaste fem åren har rent av varit de mest produktiva i hela hans karriär med en rad hyllade album. Trippeln (!) "Little Prayers Trilogy" från 2015 fick översvallande recensioner och högsta betyg i Mojo, Uncut, Country Music People och många andra tunga tidningar. Sedan dess har det kommit ytterligare tre högklassiga plattor, nu senast magnifika "Fix Your Words". Tillsammans med norska producenten och pianisten Göran Grini (Paal Flaata, Midnight Choir) har Chip hittat ett uttryck som är unikt. Lågmält, dämpat, nästan viskande men ändå med en vibrerande intensitet.


När Rootsy startades 2004 var Chip en av många som stöttade och uppmuntrade och när vi startade upp turnéverksamheten 2009 var Chip den första artist att inta de skandinaviska vägarna. Sedan dess har han med regelbundenhet släppt skivor och turnerat hos oss och är den mesta av Rootsys artister. Med sig den här gången har Chip den nya plattan "A Song I Can Live With". En ytterligare utveckling av den helt unika konstform han så idogt och kompromisslöst jobbat fram. Ett uttryck präglat av lågmälda, anspråkslösa sånger och empatiska berättelser.


Som sagt skrev Chip en lång rad hits på sextiotalet. På sjuttiotalet hade han en framgångsrik artistkarriär, innan han lade musiken på hyllan för att istället bli professionell och gambler. Och det levde han gott på innan han blev portad på alla större casino på grund av att han vann för mycket. I mitten av nittiotalet återvände Chip till musiken och har sedan dess varit otroligt produktiv. Skandinavien har blivit ett andra hem för honom och det har blivit åtskilliga minnesvärda konserter här, på egen hand eller med Carrie Rodriguez och Kendel Carson.


78 år gammal har Chip tagit sitt låtskriveri till en ny nivå. Han skriver kanske inga hits längre men i princip varje låt han släpper ifrån sig är en liten pärla. Fyllda av gediget hantverkskunnande i kombination med poetisk inspiration. Alla som sett Chip Taylor live vet att han inte bara är låtskrivare av format utan också en gudabenådad storyteller. Oavsett hur många gånger man sett honom, överraskar han varje gång med nya, häpnadsväckande historier från sitt händelserika liv.


Chip Taylor har under turnén sällskap av den norske pianisten och producenten Göran Grini.

Datum / Tid

onsdag, 30 maj 2018 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Katalin Uppsala

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad