Menu

Aaron Lee Tasjan på Klubb Uffe

Uppsala

Katalin Uppsala
tisdag, 22 januari 2019 kl:19:00

2017 var året då Aaron Lee Tasjan blev introducerad för den skandinaviska publiken och det var början på en kärlekshistoria som kan vara länge. På vintern reste han som soloartist med sin akustiska gitarr och på sommaren var han och hans band en del av Rolling Rootsy Revue. Oavsett sättning var succén monumental och vi blev helt golvade av Aarons totala scennärvaro och fantastiska sånger. Så det är med lika delar stolthet och glädje vi hälsar Aaron Lee Tasjan välkommen tillbaka i månadskiftet januari/februari 2019.


Ibland känns det som att resa i hela den amerikanska musikskatten när man lyssnar på Tasjans musik. Country, heartland rock och mycket annat finns i mixen och Tasjan rör sig smidigt och obesvärat mellan de olika musikaliska strömningarna.


På Tasjans nya skiva "Karma For Chaep" rör han sig bort från americana och går mot något som snarast kan kallas psykedelisk powerpop. Här finns ekon av The Beatles, Tom Petty, Harry Nilsson och Jeff Lynne. Melodierna är urstarka och skiner klart även när de kläs i kaskader av fuzzgitarr.


Tasjan debuterade 2015 med "In The Blazes" och ett år senare kom hyllade "Silver Tears", som blev något av ett genombrott för Tasjan både hemma i USA och i Europa. Kritikerna jublade och bland annat skrev tunga Rolling Stone: "He's a sharp-tongued songwriter, R-rated storyteller, major shredder and unapologetic stoner, rolling his influences into a 12-song tracklist that recalls everything from the wry folk of fellow East Nashville misfit Todd Snider to the baked-to-bejeezus pop opuses of Brian Wilson. Produced by Father John Misty's bass player, Eli Thomson, Silver Tears is everything its title promises: surreal, poignant and damn pretty."


"Han är en perfekt stilist och makalös gitarrist. Jag är så glad. Det finns en klar möjlighet att Aaron Lee Tasjan är ett geni."


Av Fredrik Virtanen – Aftonbladet.


"Till att börja med gör vi nog bäst i att konstatera vad Aaron Lee Tasjans album In The Blazes inte är. Det är inte modernt. Det är inte djupt. Det säger inte heller särskilt mycket om samhällets strukturer. Men det svänger! Det svänger … mycket."


Av ? i Gaffa


open.spotify.com/artist/4PztbfCny3X9gBjlpgvjYo

Datum / Tid

tisdag, 22 januari 2019 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Katalin Uppsala

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad