kl: 19:00

Jesper Lindell på Klubb Uffe

Katalin UppsalaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

First Aid Kit-vännen Jesper Lindell debuterade 2017 med EP:n "Little Less Blue" som bla innehöll hitsingeln "Moving Slow" som inkluderades på ett flertal Spotify-topplistor och idag har över 3,1 miljoner streams. EP:n fick bland annat musikmedia som GAFFA och Jan Gradvall att dela ut toppbetyg och dra paralleller till "en ung, vig och karatesparkande Van Morrison"


Efter framgångarna med EP:n fortsatte Jesper med föreställningen "Who By Fire", den First Aid Kitorganiserade hyllningskonserten till Leonard Cohen som förevigades utav SVT och spelades för utsålda hus. Jesper framförde där Cohen-klassikern “Chelsea Hotel #2” tillsammans med First Aid Kit – samt “So Long, Marianne” med Annika Norlin, Loney Dear och Frida Hyvönen. Därtill blev framförde Jesper både “Moving Slow” och sin Cohen-tolkning i TV4:s Nyhetsmorgon.


Den 24 maj släpper Jesper Lindell sitt första fullängdsalbum ”Everyday Dreams”. Det är resultatet av ett långt och hårt arbete. Ett enträget slit för att skapa något eget och unikt – och en kamp för att vinna kreativ.


Merparten av Everyday Dreams är inspelat i studion Lidbacka Sounds i Örebro, tillsammans med producenten Zack Anderson från bandet Blues Pills. Albumet hämtar kraft ur samma souliga americana som gav Jesper hans genombrott med EP:n Little Less Blue, och även arbetsprocessen är historiskt rotad. I en digital värld där det mesta går snabbt ville duon Zack och Jesper ta sig tid, och stängde in sig i Lidbacka Sounds i flera månader för att experimentera med olika arrangemang och sound. Dit kom även bandmedlemmar och vänner för att bidra till den kreativa processen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-08 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook