Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Jesper Lindell på Klubb Uffe

Katalin UppsalaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

First Aid Kit-vännen Jesper Lindell debuterade 2017 med EP:n "Little Less Blue" som bla innehöll hitsingeln "Moving Slow" som inkluderades på ett flertal Spotify-topplistor och idag har över 3,1 miljoner streams. EP:n fick bland annat musikmedia som GAFFA och Jan Gradvall att dela ut toppbetyg och dra paralleller till "en ung, vig och karatesparkande Van Morrison"


Efter framgångarna med EP:n fortsatte Jesper med föreställningen "Who By Fire", den First Aid Kitorganiserade hyllningskonserten till Leonard Cohen som förevigades utav SVT och spelades för utsålda hus. Jesper framförde där Cohen-klassikern “Chelsea Hotel #2” tillsammans med First Aid Kit – samt “So Long, Marianne” med Annika Norlin, Loney Dear och Frida Hyvönen. Därtill blev framförde Jesper både “Moving Slow” och sin Cohen-tolkning i TV4:s Nyhetsmorgon.


Den 24 maj släpper Jesper Lindell sitt första fullängdsalbum ”Everyday Dreams”. Det är resultatet av ett långt och hårt arbete. Ett enträget slit för att skapa något eget och unikt – och en kamp för att vinna kreativ.


Merparten av Everyday Dreams är inspelat i studion Lidbacka Sounds i Örebro, tillsammans med producenten Zack Anderson från bandet Blues Pills. Albumet hämtar kraft ur samma souliga americana som gav Jesper hans genombrott med EP:n Little Less Blue, och även arbetsprocessen är historiskt rotad. I en digital värld där det mesta går snabbt ville duon Zack och Jesper ta sig tid, och stängde in sig i Lidbacka Sounds i flera månader för att experimentera med olika arrangemang och sound. Dit kom även bandmedlemmar och vänner för att bidra till den kreativa processen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-08 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: