Uppsala University Jazz Orchestras/ Ulf Johansson

Katalin, UppsalaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Uppsala University Jazz Orchestra (UUJO) är Uppsala universitets eget storband och är det senaste tillskottet i universitetets levande musiksatsning. Under ledning av en av Sveriges främsta jazzmusiker, pianisten och trombonisten Ulf Johansson Werre, arbetar vi i UUJO med fördjupning i storbandsjazzens olika epoker och personlig utveckling av instrumentala och vokala färdigheter inom jazzgenren. UUJO övar och konserterar regelbundet och genomför varje termin egna temakonserter. Utöver det uppträder UUJO även vid universitetets evenemang, för företag, på kulturevenemang, jazzfestivaler och anlitas till danskvällar.


Ulf Johansson Werre är pianist, trombonist, sångare, orkesterledare från trio till storband, kompositör och arrangör. Ulf är född 1956 i Lövånger i Västerbotten. Han blev som en av fyra sökande antagen till den första jazzutbildningen på Kungliga Musikhögskolan. Senare fick han Sverige-Amerikastiftelsens musikstipendium till USA där han studerade i två år. Ulf har sedan dess spelat med otaliga världsstjärnor inom jazzen såväl i Europa, USA som Asien. Vid sidan om sin egen artistbana har Ulf alltid intresserat sig för pedagogisk verksamhet och har bland annat varit lektor på Musikhögskolan och lett kurser på Uppsala universitet innan nuvarande ledarskapet för universitetets storbandsverksamhet. Under våren 2018 promoverades Ulf till Hedersdoktor vid Uppsala universitet.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-04 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: