Menu

Mipso (+ Mikaela Finne) på Klubb Uffe

Uppsala

Katalin Uppsala
tisdag, 12 november 2019 kl:19:00

Hösten 2018 var indie americana-kvartetten ute på ett tre veckor långt segertåg när de för första gången turnerade i Skandinavien. Trots att deras första intryck färgades av november-mörkret, älskade de att spela här och kärleken var ömsesidig. Ett varmt möte med en entusiastisk publik helt enkelt och vi kan med glädje berätta att Mipso återvänder hit i november 2019 för en veckas turné!


Mipso – Jacob Sharp (mandolin, sång), Wood Robinson (bas, sång), Joseph Terrell (gitarr, sång) och Libby Rodenbough (fiol, sång) – är formade av spänningen mellan liberala Chapel Hill, där de bor och verkar, och de betydligt med lantliga och konservativa omgivningarna i North Carolina. Den akustiska stringband-traditionen möter countryrock och alt-country blandas med traditionella toner från Appalacherna. Ett på många sätt unikt sound som gör Mipso till ett av de mest spännande banden på Americana-scenen just nu.


Trots att de släppte sitt femte album våren 2018 - "Edges Run" - är det först det senaste året eller så som Mipso har blivit ett band som 'alla' snackar om. Rolling Stone listade dem bland "Artist You Need To Know och på AmericanaFest i Nashville 2018 var de ett av de hetaste namn. Med all rätt! Mipso gör musik med rötter i amerikansk folkmusik för nutida publik och har blivit ett stort namn hos indie-publiken med mängder av streams på Spotify.


"hewing surprisingly close to gospel and folk while still sounding modern and secular."
Av Acoustic Guitar


"Mipso has fully grown into a gentle folk-rock outfit that balances heavy heartbreak and introspection with poppy, good-times acoustic pop"
Av No Depression

Datum / Tid

tisdag, 12 november 2019 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Katalin Uppsala

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad