Menu

Dylan Earl & Joe Nolan på Klubb Uffe

Uppsala

Katalin Uppsala
tisdag, 11 februari 2020 kl:19:00

I februari 2020 återvänder DYLAN EARL med band för en lång Skandinavien-turné, denna gång som co-headliner tillsammans med JOE NOLAN!


DYLAN EARL - När East Nashville och Austin gentrifieras i rasande takt och blir för dyrt och för trångt att bo där för musiker, får man helt enkelt börja leta på annat håll. I Ozark-bergen i Arkansas finns en vital musikscen och i spetsen för den hittar man Dylan Earl, som nyligen gav ut sitt andra album. "Squirrel in the Garden" på Rootsy Music-etiketten i hela Europa.


På "Squirrel in the Garden" får vi tio nya låtar, alla utom en skrivna av Dylan Earl. Och om man vill kalla det country eller americana är väl en smaksak och upp till var och en, men att det handlar om genuin amerikansk musik är bortom allt tvivel. Dylan inspireras av allt från traditionell country och sydstatsrock till hårdrock och under sina ändlösa turnéer i mellan-västern möter han sin publik på honkytonks och barer. Där testas och finslipas låtarna och där har Dylan Earl vuxit enormt som artist. Och inte minst som sångare.


JOE NOLAN - Fjolårets comeback-album "Cry Baby" och vårens långa Europa-turné som support till Cordovas berättade att Joe Nolan är tillbaka och det med besked.


Med sig har han förutom sina tre studioalbum även nya "The Rootsy House Sessions", ett knippe sånger inspelade på lediga stunder under senaste turnén. De sju låtarna släpps i november 2019 på alla digitala plattformar och på 10" vinyl (begränsad upplaga). Ett kommande samlarobjekt! Och i anslutning till turnén släpps även nya albumet "Drifter".

Datum / Tid

tisdag, 11 februari 2020 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Katalin Uppsala

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad