Menu

Lars Bygdén och Eric Palmqwist på KLUBB UFFE

Uppsala

Katalin Uppsala
tisdag, 18 oktober 2022 kl:20:00

Välkomna till en intim och innerlig afton med Lars Bygdén och Eric Palmqwist. Två kritikerfavoriter som inte lämnar någon oberörd!
Lars Bygdén startade under andra halvan av 90-talet countryrock-bandet The Thousand Dollar Playboys och blev centralgestalt inom den svenska alt-countryscenens
Han har efter bandets upplösning 2003 gett ut flera hyllade soloalbum varav de två senaste har kretsat kring hans frus bortgång i cancer. De har rönt stor uppmärksamhet och hyllats stort i både svensk och utländsk press.
Lars Bygdén är en fantastisk scenpersonlighet som bygger upp mörka stämningar, men i hans mörker finns ljuset alltid närvarande inte minst i de mellansnack som med humor, självdistans och en befriande lätthet behandlar de tunga ämnena i hans texter.
Förvänta dig en annorlunda och stark konsertupplevelse som du garanterat kommer att lämna med ett leende på läpparna.
Citat om senaste albumet One Last Time for Love:
”Den som lämnas oberörd av detta har ett hjärta av sten.” 4/5 Håkan
Persson, Borås Tidning
”Lars Bygdéns sällsamma sorgeskildring ljuder av liv* 4/5, DN
Att se Eric Palmqwist live är som att få en varsam smekning över kinden. Han får dig att känna, känna efter, minnas tillbaka, blicka framåt och inse att det var exakt precis det här du behövde just nu. Eric Palmqwists senaste album “Värmen” har hyllats av den svenska krtikerkåren.
I våras gästade han Reginateatern i Uppsala på sin Sverigeturné och nu återvänder han alltså till Uppsala för en spelning på Klubb Uffe på Katalin!
”Pop utan cykelhjälm. Eric Palmqwist har ett språk som för tankarna till Olle Ljungström och John Holm” - Jan Gradvall, DI
"Han har en unik förmåga att koka ner svåra ämnen i korta men vassa formuleringar som ofta får en att haja till när man lyssnar.Tillhör ni dem som sätter melodierna främst? Var inte oroliga, ni har också mycket att hämta här, för det är kvalitetspop rakt igenom". 4/5 HiFI-Musik

Datum / Tid

tisdag, 18 oktober 2022 kl: 20:00

Plats

Uppsala, Katalin Uppsala

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad