Menu

Anna Järvinen

Uppsala

Katalin, Uppsala
torsdag, 26 mars 2015 kl:21:00

Anna Järvinen föddes 1970 i Helsingfors men flyttade som sexåring till Sverige. Hon sjöng i bandet Granada fram tills att det splittrandes 2003. Hennes stora genombrott kom med soloalbumet Jag fick feeling (2007). Dess luftigt vackra ljudbild med bandets flyhänt lyhörda spel och Annas poetiska texter gjorde albumet till årets stora kritikerfavorit. Sonic kallade det för â??¨den mest förlösande svenskspråkiga debuten sedan Känn ingen sorg för mig Göteborgâ?. Skivan rönte också uppmärksamhet i hemlandet Finland och följdes av turnéer både där och i Sverige.


2009 släpptes den minst lika hyllade uppföljaren Man var bland molnen. Jan Grandvall skrev â??Anna Järvinen kliver här fram som en av Sveriges mest originella och begåvande artisterâ?. Albumet nominerades till tre Grammis. Två år senare fullbordades 2011 den kreativt häpnadsväckande trilogin med Anna själv tredje. På samtliga album har hon samarbetat med musiker från Dungen.


Sommaren 2012 gav hon sig ut på turné som support till Lars Winnerbäck. Något som exponerade henne för en större publik än någonsin. 2012 deltog Anna Järvinen i Melodifestivalen med låten Porslin, skriven av Björn Olsson (Soundtrack of Our Lives) och Martin Elisson (Hästpojken). Låten gick rakt in i musikälskarnas hjärtan och blev ytterligare ett steg mot en bredare publik.


Sommaren och hösten 2012 turnerar Anna Järvinen i Sverige. På spelningar som Liseberg, Gröna Lund och Storsjöyran kompas hon av ett band bland annat bestående av en stråksektio

Datum / Tid

torsdag, 26 mars 2015 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Katalin, Uppsala

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad