Menu

Janne Åström & Bengan Janson

Uppsala

Katalin, Uppsala
onsdag, 2 december 2015 kl:20:00

Ett jäkla jul-drag


Plats på scen för en sällsynt stark röst och en virtuos på dragspel! Janne Åström och Bengan Janson bjuder publiken på julstämning i form av rock, pop och visor från förr och nu. Duon tolkar också Bellman,Taube, Vreeswijk och Edwall med både allvar och humor, och de lovar att det kommer att bli ett jäkla drag... spel!


Janne Åström är rockaren från Falun som utbildade sig till operasångare och blev musikalisk mångsysslare. Janne har stått på en lång rad musikalscener i Stockholm och var bl a med i krogshowen R.E.A. på Hamburger Börs i nio år. Janne har turnerat inom och utom landets gränser som soloartist, med egna band och med Robert Wells Rhapsody in Rock. För tillfället kan han inte bestämma sig för vem han gillar bäst av nationalskalderna Bellman, Taube och Cornelis. Så det lutar åt en musikalisk sammanblandning.


Dragspelsvirtuosen och spelmannen Bengan Janson behärskar många olika musikstilar och medverkar i alla möjliga olika musikaliska sammanhang. Bengan började spela dragspel redan som åttaåring. 1995 utsågs han av Sveriges dragspelares riksförbund till "Årets dragspelare". Han var länge en av medlemmarna i Östen med Resten, har samarbetat i många år med den legendariske spelmannen Björn Ståbi och bildar tillsammans med Kalle Moreaus duon Kalle & Bengan!

Datum / Tid

onsdag, 2 december 2015 kl: 20:00

Plats

Uppsala, Katalin, Uppsala

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

265

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad