Menu

Linnékvintetten

Uppsala

Katalin
torsdag, 2 juni 2022 kl:20:00

Linnékvintetten
Spelplats: Katalin and all that jazz
Datum: 2 juni 2022
Biljettpris: 200 sek + service
Viva España
En spansk afton med Linnékvintetten
Musiken av Isaac Albéniz, Enric Morera och Manuel de Falla får oss att förflyttas till Spanien. Tonsättarna var verksamma i början av 1900-talet och skapade musik i en nationalistisk anda med starka influenser av folkmusik bl a från Andalusien och Katalonien. Linnékvintetten bjuder också på musik ur operan Carmen och flera musikaliska överraskningar!
Linnékvintetten består av Bengt Fagerström, trumpet, Paul Hägglöf, trumpet, Elinor Berg, horn, Birgitta Lagerstedt, trombon och Alexander Skylvik, tuba.
Linnékvintetten har sedan 1986 varit ett dynamiskt inslag i svenskt musikliv. Ensemblen har en blandad repertoar och har sedan starten gått in för att förnya den svenska repertoaren för brasskvintett. De samarbetar gärna och ofta med andra artister såsom trombonisten Christian Lindberg, tubaisten Øystein Baadsvik, sopranen Christina Larsson Malmberg och bandoneonisten Jens Lundberg men har också haft samarbete med popprofilerna Martin Hederos och Nina Persson i Uppsala Konsert & Kongress tioårsjubiluem.
Linnékvintettten är en del av Musik i Uppland och bildar även stommen i Uppsala Kammarorkesters brassektion.
Läs mer om Linnékvintetten på: www.musikiuppland.se

Datum / Tid

torsdag, 2 juni 2022 kl: 20:00

Plats

Uppsala, Katalin

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad