Menu

Uppsala Internationella Gitarrfestival

Uppsala

Katalin
torsdag, 13 oktober 2022 kl:14:00

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Spelplats: Katalin and all that Jazz
Datum: 13 oktober 2022
Biljettpris: från 245 sek + service
Luiz Mura 18:00
Luiz Mura från Rio de Janeiro bygger sin musikvärld utifrån den blandkultur som han har växt upp i. I det stora hela fullföljer han en låttradition i MPB-stil, gitarren och sången i fokus. Mycket näring kommer från Brasiliens gitarrtradition och det senaste albumet Origem, betyder ursprung. Albumet är just en hyllning till João Gilberto och den lågmälda spelstilen bossanovans fader. Även om Luiz Mura närmar sig mästaren João Gilbertos tonspråk, finns utrymme för ett rytmiskt och utlämnande eget uttryck i all sin komplexa enkelhet. Mura gör nu internationell succé med sitt nya album. Roligt för oss i Sverige är att han samarbetat med flera svenska musiker som Gustav Lundgren, Sebastian Notini och Magnus Lindgren.
Han leder dessutom två workshops under festivalen och de är öppna för alla: Bossanova secrets & Joao Gilberto och en om sångskrivande och gitarr.
Marcel Powell 19:00
Marcel Powell är Baden Powells son, född i Paris. Baden Powell är en av de absolut främsta brasilianska gitarr- och låtskrivargiganterna som gjorde stor succé på 1960-talet, inte minst i sällskap med poeten Vinicius de Moraes. Musiken spreds över hela världen. Marcel Powell är i eget namn en lysande rytmisk gitarrist och musiker. Han har utvecklat sin fars musikskatt och spelat in en rad fina album och för den moderna musiktraditionen vidare på ett raffinerat sätt. På det senaste livealbumet som släpptes i år spelar han med pianisten Gilson Peranzzetta. Albumet heter Pro Tião och tillägnas den store brasilianske gitarristen och låtskrivaren Sebastião Tapajós som gick bort 2021.
Marcel Powell leder även en workshop under festivalen om Samba & Choro beat on Baden Powells guitar.
Daniel Santiago 20:00
Daniel Santiago är född i huvudstaden Brasília, vars musikliv och sound färgats av sin modernistiska och futuristiska arkitektur. Han är den artist och producent som är mest framåtblickande i den brasilianska laguppställningen på festivalen. Han närmar sig pop, jazz, fusion och det tekniskt experimentella musiken. Det finns ett öppet sound som ibland känns igen från Milton Nascimentos 80-tals låtar. Santiagos senaste album heter Song for tomorrow. I Uppsala spelar han med uppsalasonen Martin Sjöstedt på bas & Robert Mehmet på trummor.
Matteo Mancuso Trio 21:00
Den unga jazzrock fusion virtuosen Matteo Mancuso från Sicilien gör sverigepremiär. Mancuso är ett underbarn på gitarr som hyllats internationellt av bl a Al Di Meola, Dweezil Zappa, Stef Burns, Joe Bonamassa och Steve Vai. Matteo är en mångfacetterad gitarrist och har utvecklat ett personligt, originellt musikaliskt språk. Redan 2009, vid tolv års ålder, uppträdde han på Castelbuono Jazz Festival på Sicilien. Han blev som mycket ung , 2017 , stipendiat vid det prestigefyllda Berklee College of Music i Boston . Stipendiet tilldelades vid Umbria Jazz. Med sig har han Riccardo Oliva på bass och Gianluca Pellerito på trummor.
Matteo Mancuso kommer utöver konserten att göra en exklusiv workshop under festivalen.
WORKSHOPS
14.00 David Henriksson, Workshop/clinic countrygitarr
16.00 Matteo Mancuso Workshop/clinic
KONSERTER
18.00 Marcel Powell. Só Baden. A tribute to Baden Powell
19.00 Daniel Santiago feat Swedish musicians. Brazil
21.20.00 Luiz Mura. Bossa. I Joao Gilbertos spår
21.00 Matteo Mancuso trio, Italien. Jazz/rock

Datum / Tid

torsdag, 13 oktober 2022 kl: 14:00

Plats

Uppsala, Katalin

Karta (Google)

Typ

Festival

Kostnad

155kr - 655

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad