Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Busig2019: Salong Vagina

Kulturpunkten, Gottsunda KulturhusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Salong Vagina! är en teaterföreställning som handlar om det som både skapat hatisk avsky och helig dyrkan, det som tycks sakna namn men har så många namn, det som befinner sig ”där nere”.Finns kvinnans könsorgan? Är det ens ett riktigt könsorgan om det inte är en penis? Kända och inytelserika tänkare i väst, från antiken till modern tid, tycks alla mer eller mindre ha kommit fram till samma sak kvinnans könsorgan är ett frånvarande könsorgan- en kvinna som klär av sig offentligt avslöjar sin avsaknad av en fallos.Teater Sällskapet erbjuder årskurs 8, 9 och gymnasiet en scenkonstupplevelse som på ett lekfullt och humoristiskt sätt möter den stigmatiserade, kvinnliga sexualiteten, tar tempen på nutiden och utforskar vaginans kulturhistoria dess symboliska, vardagliga, vetenskapliga och religiösa plats. Som påvisar de ansträngningar som gjorts för att förtränga dess existens, som utforskar spelet om vem som har makt att definiera kvinnokroppen. Vi vill avdramatisera ett känsligt ämne med målet att öka publikens självmedvetande, hitta alternativ och strategier och verka normkritiskt.Med sång, dans, rörelse och humor utforskar vi normer och tabun. Vi undersöker och korsar gränserna för hur en kvinna ”bör vara”.  
 Skådespelare  Ida Wallfelt, Anna-Karin Håkansson, Ida Löfholm, Malin Karlsson Kompositör  Ida LöfholmScenografi & kostym  Liv PettersonLängd 60 min + 30 min eftersamtal?Samtalet efter föreställningen leds av Jessica Hansson, RSFU Stockholm

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-17 13:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: