Menu

Petter

Uppsala

Parksnäckan I Uppsala Stadsträdgård
lördag, 30 juli 2016 kl:19:30

Kulturhjältarna och Brink & Berger presenterar stolt Petter som tillskott till sommarens kalendarium i Parksnäckan. Med sig har han även sitt band bestående av bland andra DJ Sleepy, Marika Willstedt och Mats Persson


Till de 30-tal konserter som redan blivit annonserade för Parksnäckans kalendarium i sommar kan vi nu tillkännage en konsert utan dess like när Petter intar scenen med sitt band den 30:e juli.


Hiphoplegenden Petter slog igenom 1998 och var en av de första artisterna att sätta svensk hiphop på kartan. På sin musikaliska väg har han hunnit släppa nio album, två samlingsalbum och haft över 70 livekonserter och vunnit etablerade musikspriser såsom Thore Skogmans riksstipendium, P3 Guld och Grammis. Med en fantastisk talang för att kombinera musikstilar gjorde Petter fyra utsålda konserter under 2013 med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen i Stockholm för att fira jubileumet av sitt debutalbum som släpptes 15år tidigare. 2014 genomförde han den första hiphopkonserten någonsin på Kungliga Operan i Stockholm inför en välfylld sal med stående ovationer.


Nu är Petter aktuell med en stor vår- och sommarturné och den 30:e juli är det Parksnäckans tur!


”Petters texter i kombination med Maria Willstedts sång till ett ackompanjemang av gitarrer, cello, trummor och piano fungerade utmärkt” och ”under balladen ”Logiskt” som han gjort tillsammans med artisten Säkert vajade samtliga händer i luften.” skriver recensenten för Vimmerby Tidning om Petters framträdande under Visfestivalen i Västervik tidigare i år.


Hiphopen får nya vingar under ledning av Petters kreativa förmåga under en unik konsert som andas sommar, musik och glädje


Petter
2024-07-20 19:30:00
Luleå, BJÄRRED, Bjerreds Station



Petter
2024-08-03 19:00:00
Uppsala, Parksnäckan

Datum / Tid

lördag, 30 juli 2016 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Parksnäckan I Uppsala Stadsträdgård

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

125kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad