Menu

Rigmor Gustafsson

Uppsala

Parksnäckan I Uppsala Stadsträdgård
torsdag, 13 juli 2017 kl:17:30

Kulturhjältarna och Brink & Berger presenterar:


Rigmor Gustafsson är unik på den svenska jazzscenen. Tre av hennes album har sålt guld, ett enastående facit som värmländska Rigmor är alldeles ensam om. Det är alltså ingen överdrift att säga att Rigmor är en av landets bästa jazzsångerskor. Sommaren 2017 besöker hon Parksnäckan med sin trio.


När Rigmor 2005 belönades med sin första guldskiva för ”Close To You” hade ingen guldskiva delats ut till en svensk jazzsångerska sedan 1991. Även den gången var det en värmländska som hedrades, Monica Zetterlund med albumet "Varsamt".


Genom åren har Rigmor mottagit ett antal utmärkelser. Förutom tre guldskivor har hon fått en Grammis för bästa svenska jazzskiva och tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris. Hon har också blivit vald till årets Värmlänning och fått Thore Ehrling Stipendiet. I januari 2015 belönades hon med den kungliga medaljen Litteris et Artibus och sedan hösten 2015 är hon även adjungerad professor vid Ingesunds Musikhögskola.


Förutom sina uppträdanden på olika konsertscener har hon gjort ett antal TV framträdanden, bl.a. på Nobelfesten, Kronprinsessan Viktorias födelsedag och bröllop, Allsång på skansen, i På Spåret m.m.

Datum / Tid

torsdag, 13 juli 2017 kl: 17:30

Plats

Uppsala, Parksnäckan I Uppsala Stadsträdgård

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

125kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad