Menu

Good Morning Blues - 50 år på Parksnäckan!

Uppsala

Parksnäckan I Uppsala Stadsträdgård
torsdag, 29 juni 2017 kl:17:30

Kulturhjältarna och Brink & Berger presenterar:


GOOD MORNING BLUES - 50 år på Parksnäckan!
Enligt inofficiella uppgifter (som ingen än så länge varken kunnat bevisa eller vederlägga) var Good Morning Blues ett av bandet på Parksnäckans första sommarprogram 1967 och varje sommar sedan dess varit en del av artistutbudet. Det betyder att vi i år, med vår inofficiella tidsräkning, inte bara firar parksnäckan 50 år utan också Good Morning Blues femtionde (!) spelning på Parksnäckan.


Uppsala 1967. På ett foto i salig Bildjournalen sitter fyra unga män på varsin öltunna i puben Profetens källare. Föga kunde den rosiga kvartetten ana att det nybildade bandet Good Morning Blues skulle bestå ännu efter 49 år med sikte på 50 hösten 2017. Kanske är det världens äldsta band? Vissa, som Rolling Stones, har hållit på längre men det unika med Good Morning Blues är att de fyra originalmedlemmarna fortfarande är kvar efter ett halvt sekel.


"Att bandet ännu existerar säger något om vårt inbördes förhållande. Vi har slipats mot varandra och lärt oss acceptera varandras egenheter - eller tvingats resignera. Men det har också krävts en gemensam musikalisk nämnare, för oss ligger den i den blusbaserade musiken med utflykter in på jazzens revir".


"I dag har Good Morning Blues åtta medlemmar. I det längsta sa vi oss att det fick räcka med sju, inte fler och helst inte färre. Men 2016 införlivades den strålande unge trombonisten Hampus Högman-Adami och i ett slag sjönk medelåldern drastiskt om än det skiljer 60 år mellan den yngste och den äldste. Musiken känner inga åldersgränser".


"De flesta av Good Morning Blues medlemmar är sedan länge kända och etablerade namn på den svenska musikscenen. Den ursprungliga kvartetten består av Claes Janson (sång och gitarr), Jan Wärngren (piano), Björn Sjödin (trummor) och Thomas Lindroth (bas och sång). Därefter har tillkommit John Högman (saxofoner), Bosse Broberg (trumpet), Anders Johansson (gitarr, ersatte Thomas Arnesen 2004) och så Hampus då på tampen".


"Namnet Good Morning Blues tog vi förövrigt eftersom det var den enda låt Claes och Thomas kunde tillsammans. Den har också blivit vår signaturmelodi. En snabb beräkning visar att vi under detta halva århundrade spelat den totalt mer än en vecka i sträck". Fast viktigast av allt: Utan den publik som troget följt oss i alla dessa år hade vi aldrig kunnat fira detta jubileum. Vi kan bara känna tacksamhet mot er alla".

Datum / Tid

torsdag, 29 juni 2017 kl: 17:30

Plats

Uppsala, Parksnäckan I Uppsala Stadsträdgård

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

90kr - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad