Menu

Helen Sjöholm & Tomas Andersson Wij

Uppsala

Parksnäckan I Uppsala Stadsträdgård
söndag, 27 augusti 2017 kl:17:00

Biljetterna släpps fredagen den 21 april kl 10.00.


Kulturhjältarna och Brink & Berger presenterar:
En sensommarkväll med Helen Sjöholm & Tomas Andersson Wij


I slutet av augusti kommer Helen Sjöholm & Tomas Andersson Wij dela scen under fyra exklusiva sensommarkvällar i Uppsala, Stockholm, Helsingborg och Kalmar. De två artisterna kommer att blanda sina repertoarer, sjunga varandras låtar, göra duetter och ge stort utrymme åt samtalen. Biljetterna släpps på fredag.


Under 2016 sände SVT två uppmärksammade säsonger av programmet Tomas Andersson Wij spelar med, där TAW sjöng och samtalade med kända artistkollegor som Peter LeMarc och Veronica Maggio. En av de artister Tomas gärna ville ha med i säsong två var Helen Sjöholm, men de fick inte ihop sina kalendrar. Så föddes tanken att genomföra artistmötet utan tv-kameror och på några olika platser i Sverige.


Vid första anblick kan de verka som ett udda par. Helen Sjöholm, flerfaldigt prisbelönt sångerska och skådespelerska, som gjort allt från musikal och folkmusik, Svensktoppen till Harry Martinsson. Tomas Andersson Wij, singer-songwriter, tidigare journalist, som med 9 album och flitigt turnérande långsamt trängt allt djupare in i svenskarnas medvetande, till hösten aktuell i Så mycket bättre. Men Helen och Tomas har många av sina musikaliska och textmässiga rottrådar sammanflätade. När de spånar covers till sommarens konserter nämns gemensamma favoriter som Judee Sill och Olle Adolphson.


- 2009 fick jag ett samtal från Helen, minns Tomas. Hon undrade om jag ville översätta Billy Joel-låtar åt henne. Jag hade inte hört så mycket Billy Joel, men desto mer Helen Sjöholm. Det är väldigt lätt att skriva till Helen. Mitt språk låter bra i hennes mun och när hon har invändningar är de knivskarpa. Att sen höra texterna, som jag mumlat fram, levereras av henne - det är som att gå från VHS till widescreen.


Resultatet blev skivan Euforia - Helen Sjöholm sjunger Billy Joel , som möttes av fina recensioner och sålde bra. På efterföljande turné gjorde Helen inte bara Tomas Andersson Wijs Billy Joel-tolkningar utan också hans egen låt Ett slag för dig.


- Citat från Helen om Tomas


Under de fyra exklusiva konserterna i sommar kommer de två artisterna att blanda sina repertoarer, sjunga varandras låtar, göra duetter och ge stort utrymme åt samtalen.


Vi ska inte överrepetera det här, säger Tomas. Vi vill att det ska kännas spontant och ledigt. Vårt enda problem just nu är att välja bort låtar vi vill göra.


En sensommarkväll med Helen Sjöholm & Tomas Andersson Wij, speldatum:
27 augusti – Uppsala, Parksnäckan
28 augusti – Stockholm, Mosebacke
30 augusti – Helsingborg, Pålsjö Mat & Bar
31 augusti – Kalmar, Krusenstierska Gården

Datum / Tid

söndag, 27 augusti 2017 kl: 17:00

Plats

Uppsala, Parksnäckan I Uppsala Stadsträdgård

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195kr - 390

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad