kl: 19:30

Divine - Best Of Opera | Parksnäckan

Parksnäckan, StadsträdgårdenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Parksnäckan i Uppsala presenterar stolt Divine - The Best Of Opera den 10 juli.


Spelplats: Parksnäckan
Datum och tid: Ons 10 juli, kl 19.30
Biljettpris Förköp Vuxen: 250 kr + service
Biljettpris Förköp Barn: 125 kr + service
Insläpp Förköp: kl 18.15
Insläpp Övriga: kl 18.45


Succén kommer tillbaka till Uppsala och Parsnäckan igen


DIVINE - THE BEST OF OPERA


- opera till alla överallt med glimten i ögat och guld i strupen!


En konsert som bjuder på det bästa ur operans värld - ”opera-hitar” helt enkelt! Nessun dorma, O sole mio, Carmen-arior och väldigt höga toner skrivna av Mozart… Allt kombinerat med charm, glädje och en stor portion humor! Vid tangenterna finns Eric Skarby, en mästare på det mesta inom musikens värld.


Publiken kommer att få sjunga med ibland och någon frivillig kan få prova på att stå på scenen och agera tillsammans med divorna. Divine sjunger även en del s. K. ”cross-over”, så det blir även smäktande världshitar så som ”Time to say goodbye” och ”Prayer”!’ Då kan man dansa tryckare om man vill. Divine önskar sprida opera till alla och få bort finkulturstämpeln. Deras lättillgängliga sätt gör att konserten The Best of Opera passar för de flesta spelplatser och tillfällen. Sommaren 2018 framträdde de exempelvis bl a både i Åminne Folkpark i Finland, Parksnäckan i Uppsala och under EuroPride-festligheterna i Göteborg.


Inte minst efterfrågas de ständigt för vitt skilda events. Divine har framträtt på i TV på Allsång på Skansen, Gomorron Sverige, Go’ kväll, Humorgalan, Moreaus med Mera, samt på galor och middagar som Polarpris-banketten, på Nobelfesten, i Dalhalla, i kyrkor, skolor, lador och till och med i ett fårhus! Divine har gett ut flertalet album och medverkat i musikaliska pjäser på bland annat Klara Soppteater och Parkteatern m. fl.


SAXAT ur Uppsala Nya tidning
-Jag tycker verkligen mycket om deras avspända men ändå proffsiga attityd till klassiska operaverk som ofta gör anspråk på att bli lyssnade på med sublimt allvar. Programmet är så uppsluppet och tjejigt respektlöst framfört att hela showen nästan blir en metaupplevelse där de framförda verken frikopplas från sitt ursprungliga sammanhang. Men inte hela tiden; det genuina allvaret och den konstnärliga gestaltningen får också plats”


-Spexigheten var aldrig långt borta. "Till havs" blev en vänlig underdrift med den traditionella hjältetenoren. I "O mio babbino caro" fick en ur publiken utvald och uppenbart överlycklig man i egenskap av "far" ta emot dotterns inställsamma bön. Nattens Drottnings aria ur "Trollflöjten" hade fått en svensk text som var en grundlig utskällning av en hemmaman som inte gör vad han ska och de tre damernas terzett ur samma opera (det är då de upptäcker den sovande Tamino) hade även den fått en vässad svensk text, till publikens förtjusning riktad till utvalda manliga godingar i publiken".

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-07-10 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook