Menu

Miriam Aïda Tolkar Bowie | Parksnäckan

Uppsala

Parksnäckan, Stadsträdgården
söndag, 25 augusti 2019 kl:19:00

Parksnäckan presenterar stolt Miriam Aïda -Loving The Alien-
tolkar David Bowie den 25 augusti 2019.


Spelplats: Parksnäckan
Datum och tid: 25 augusti, kl 19.00
Biljettpris Förköp Vuxen: 180 kr + service
Biljettpris Förköp Barn: 90 kr + service
Insläpp Förköp: kl 17.45
Insläpp Övriga: kl 18.15


Miriam Aïda -Loving The Alien-
tolkar David Bowie


Miriam Aïda är sångerskan som våghalsigt tagit sig an att tolka en av världens mest uppskattade artister, David Bowie.
Hennes tolkning av David Bowies ”Loving The Alien", släpptes 2018, med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli Miriam tar låtar som Rebel Rebel, Let’s Dance och Ziggy Stardust en tur genom ett rytmiskt filter och kommer ut på andra sidan på ett sätt som vi sällan skådat Bowies låtskatt.
Uppbackad av Mats Andersson (Gitarr), Finn Björnulfsson (Slagverk) och Ola Bothzén (Slagverk) är detta en konsert ni definitivt inte vill missa!


Spektakulärt möte med Bowie på -Loving the Alien-
”Det är David Bowies mod att utmana de sociala normerna, att gå utanför de givna ramarna, som inspirerar oss. Han uppmanar oss att inte kompromissa bort oss själva med ett budskap om att våga följa sitt hjärtas väg och stå för den man är. Med detta närmast hjärtat har vi utmanat oss att göra hans låtar till våra.”, säger Miriam Aïda om processen kring skivan.
Med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli gör de låtar hämtade från olika eror i Bowies karriär (1969-2016). Gruppen, som består av Mats Andersson på 7-strängad akustisk gitarr och slagverkarna Ola Bothzén och Finn Björnulfson, har under sina 12 år tillsammans format ett magnetiskt sound och de har redan hunnit turnera i både Sverige, Danmark och Finland med nya albumet.
Miriam har sina rötter i Sverige och Marocko och hon har alltid siktet på att skapa gemenskap med sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Vi har kunnat se henne i Allsång på Skansen (2006 & 2011), SVT ?s Luciafirandet, SVT´s program Sverige och Go’ kväll. Som krönikör (LIRA, Ystad Allehanda, P2 Jazzradion), programledare och producent för Sveriges Radio P2 LIVE är hon idag en intressant och rosad kulturprofil. 2017 fick hon hedersuppdraget att intervjua Polarpristagaren Wayne Shorter på PolarPrize/PolarTalks. Hennes tio soloalbum har alla rosats av kritikerkåren. Flera av dem har nominerats till både Grammis, Manifestpriset och på Folk- och Världsmusikgalan.

Datum / Tid

söndag, 25 augusti 2019 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Parksnäckan, Stadsträdgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

90kr - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad