Menu

Sven-Bertil Taube | Parksnäckan

Uppsala

Parksnäckan, Stadsträdgården
söndag, 28 juli 2019 kl:19:30

Parksnäckan presenterar stolt Sven-Bertil Taube den 28 juli.


Spelplats: Parksnäckan
Datum: 28 juli 2019
Biljettpris Förköp: 320 + service
Insläpp Förköp: kl 18:15
Insläpp Övriga: kl 18:45


Efter utsåld vinter- och vårturné och på publikens begäran så ger Sven-Bertil Taube tillsammans med pianisten Peter Nordahl en exklusiv sommarkonsert.


Sven-Bertil Taube har en lång karriär bakom sig som vissångare, skådespelare och underhållare av rang. Redan en obestridd del av svensk kultur breddade han vid 80 års ålder sin publik på nytt. Efter nya album, som det Grammisbelönade Hommage (2014), samt hans medverkan i det populära TV-programmet Så Mycket Bättre och gästspel på Håkan Hellströms Ullevi-konserter fick en helt ny generation upp ögonen för Sven-Bertil Taubes musikskatt.


Under 2017 släpptes albumet Så länge skutan kan gå med Evert Taubes visor som följdes upp med utsålda konserter på Göteborgsoperan och Dramaten i Stockholm samt turné i hela landet. Hösten 2018 kom Så Länge skutan kan gå, vol. 2 som även det blev en kärleksfull och poetisk hyllning till Everts sånger med nya inspelningar av tex Sjösalavår, Fritiof Anderssons paradmarsch och Änglamark. Samarbetet med arrangören Peter Nordahl som inleddes 2014 har lett till hela 4 album och ett hundratal konserter. I sommar får vi ytterligare en chans att se prov på deras fantastiska samspel i sin intimaste form då Sven-Bertil ackompanjeras av Peter på piano i ett antal exklusiva konserter.


I mars 2018 gjorde Sven-Bertil också en fantastiskt hyllad återkomst som skådepelare på Dramaten i pjäsen Påklädaren av Ronald Harwood tillsammans med Krister Henriksson.

Datum / Tid

söndag, 28 juli 2019 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Parksnäckan, Stadsträdgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad