Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:30

Jakob Hellman | Parksnäckan

Parksnäckan, Stadsträdgården


BILJETTER / MER INFORMATION


Parksnäckan presenterar stolt Jakob Hellman den 26 juni 2020!


• Spelplats: Parksnäckan • Datum och tid: Fredag 26 juni, kl 19.30 •Biljettpris Förköp Vuxen: 425 kr + service • Biljettpris Förköp Barn: 225 kr + service • Insläpp Förköp: kl 18.15 • Insläpp Övriga: kl 18.45 •


JAKOB HELLMAN – ÄNTLIGEN BORTA.


Han kom från ingenstans och förändrade allt. I alla fall om man med ”ingenstans” menar den lilla norrländska byn Vuollerim och med ”allt” menar riktningen för svenskspråkig popmusik. Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes. Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett utryck bestående av lika delar naivitet och melankoli.


Med sitt "... och stora havet" skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna. Kent, Håkan Hellström och Veronica Maggio är alla artister som är svåra att tänka sig utan de dörrar Jakob Hellmans debutalbum öppnade. Skivan listas om och om igen som en av de bästa någonsin när landets musikhistoria ska sammanfattas. Men det blev också hans enda.


Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister.


2019 är det 30 år sedan ”… och stora havet” släpptes. Det uppmärksammas med en föreställning till hösten.


”Äntligen borta – Istället för 30 år: Alltid” är namnet på föreställningen. Det är inte bara en nostalgisk presentation av det jubilerande albumet rakt upp och ned, utan också en berättelse om Jakob Hellman. Var han kom ifrån, hur han upplevde genombrottet och vad som hände sedan. En berättelse om ett liv med musiken och en kamp med kreativiteten. Om ett skapande som aldrig stannat av, även om ingen ny musik getts ut sedan 1989.


Föreställningen innehåller också en rad nyskrivna låtar

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-06-26 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

225kr - 425


Kort länk hit: