Menu

Good Morning Blues | Parksnäckan

Uppsala

Parksnäckan, Stadsträdgården
torsdag, 25 juni 2020 kl:19:30

Parksnäckan presenterar stolt Good Morning Blues den 25 juni 2020!


Spelplats: Parksnäckan • Datum och tid: Torsdag 25 juni, kl 19.30 • Biljettpris Förköp Vuxen: 180 kr + service • Biljettpris Förköp Barn: 90 kr + service • Insläpp Förköp: kl 18.15 • Insläpp Övriga: kl 18.45 •


Good Morning Blues
Enligt inofficiella uppgifter var Good Morning Blues ett av banden på Parksnäckans första sommarprogram 1967 och varje sommar sedan dess varit en del av artistutbudet. Det betyder att de i år, med vår inofficiella tidsräkning, gör sin femtiotredje spelning på Parksnäckan!


Kanske är det världens äldsta band? Vissa, som Rolling Stones, har hållit på längre men det unika med Good Morning Blues är att de fyra originalmedlemmarna fortfarande är kvar efter ett halvt sekel.


Att bandet ännu existerar säger något om deras inbördes förhållande. De har slipats mot varandra och lärt sig acceptera varandras egenheter - eller tvingats resignera. Men det har också krävts en gemensam musikalisk nämnare, för dem ligger den i den bluesbaserade musiken med utflykter in på jazzens revir.


I dag har Good Morning Blues åtta medlemmar. I det längsta sa de att det fick räcka med sju, inte fler och helst inte färre. Men 2016 införlivades den strålande unge trombonisten Hampus Högman-Adami och i ett slag sjönk medelåldern drastiskt om än det skiljer 60 år mellan den yngste och den äldste. Musiken känner inga åldersgränser.


De flesta av Good Morning Blues medlemmar är sedan länge kända och etablerade namn på den svenska musikscenen. Den ursprungliga kvartetten består av Claes Janson (sång och gitarr), Jan Wärngren (piano), Björn Sjödin (trummor) och Thomas Lindroth (bas och sång). Därefter har tillkommit John Högman (saxofoner), Bosse Broberg (trumpet), Anders Johansson (gitarr, ersatte Thomas Arnesen 2004) och så Hampus då på tampen.


Namnet Good Morning Blues tog de förövrigt eftersom det var den enda låt Claes och Thomas kunde tillsammans. Den har också blivit deras signaturmelodi. En snabb beräkning visar att de under detta halva århundrade spelat den totalt mer än en vecka i sträck.

Datum / Tid

torsdag, 25 juni 2020 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Parksnäckan, Stadsträdgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

90kr - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad