Menu

Hometown Gigants

Uppsala

Parksnäckan
lördag, 27 augusti 2022 kl:12:30

HOMETOWN GIANTS presenterar de bästa, vildaste, svåraste, snyggaste mest spännande banden med rötterna i den uppländska myllan.
I samarbete med Uppsala Musikarkiv och fotografen Micke Galvér arrangeras en utställning intill festivalen med bilder, tidningsklipp affischer mm från då och nu.
Artister: 454, Borgerlig Begravning, Dewed, DJ Joxaren, Futurum, Quantum Leap med gäster från Viskningar och Vrål, Serpent Omega, Siri Karlsson, The Splash Gorton, Trauma Trauma.
Spelplats: Parksnäckan Uppsala
Datum: 27 augusti 2022
Biljettpris: 350 sek + service
Åldersgräns: 3 år
En festival som hyllar Uppsalas musikscen!
Hometown Giants är en festival om och med artister från Uppsala. Vi vill lyfta fram Uppsalas musiker, musikhistoria och inte minst hylla alla eldsjälar som verkar och verkat i staden. Denna första upplaga av Hometown Giants samlar gamla som nya band och bland musikerna på scen finns många eldsjälar – de som mot bättre vetande offrat och offrar tid och pengar för musiken. Som arrangerar konserter, driver klubbar och musikföreningar, ordnar med replokaler, spelar i band och ger ut skivor. Slut upp kring dessa Uppsalas giganter!
Årets artister är: 454, Borgerlig Begravning, Dewed, DJ Joxaren, Futurum, Quantum Leap med gäster från Viskningar och Vrål, Serpent Omega, Siri Karlsson, Snuffed By the Yakuza, Trauma Trauma.
 
Om utställningen
Hometown Giants är en hyllning till alla Uppsalas eldsjälar men festivalen är också en kulturhistorisk gärning. I samarbete med Uppsala Musikarkiv arrangeras en utställning intill festivalen som berättar en del om musiklivet i Uppsala. Under våren kommer vi att samla fotografier, skivor, kläder m.m. Besök festivalen hemsida för mer information!
FAQ:
Hur går insamlingen till? De som arrangerar festivalen tar gärna emot sådant som kan passa i utställningen: skivor, demokassetter, affischer, bandtröjor, fotografier, scenkläder m.m. så länge föremålen berättar om Uppsala musikliv. Vi kommer att använda dessa till en utställning i anslutning till festivalen. Kontakta arrangörerna via festivalens facebooksida så berättar de hur insamlingen går till!
https://www.facebook.com/Hometown-Giants-110049251643578
Får jag tillbaka det jag ger festivalen? Om du vill. Annars skänker vi föremålen till Uppsala Musikarkiv.

Datum / Tid

lördag, 27 augusti 2022 kl: 12:30

Plats

Uppsala, Parksnäckan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad