Menu

Loney Dear

Uppsala

Sal B - Onumrerad Ståplats
lördag, 14 april 2018 kl:19:30

Erkänd och omfamnad av musikgiganter som bl.a. Pitchfork, The Guardian och NME – svenska Loney Dear har sedan debuten 2003 blivit ett välkänt namn bland både tastemakers och musikälskare världen över.


I Loney Dears musik ryms de skandinaviskt mörka vintrarna och ljusa sommarnätterna. Fokuserat, storartat och smärtsamt vackert – lekfullt svingande mellan ett brett spann av hårfina detaljer och stora gester. Ett möte mellan klassiskt låtskrivande och komplexa produktioner. En vidöppet känslig röst, detaljer och prång man kan repetera i tusental, utan att riktigt komma till botten med Loney Dears musik.


Under Loney Dears mer geografiska resor har Emil Svanängen (som är personen bakom Loney Dear) tagit sin egenartade musik från källaren i Jönköping via amerikanska Sub Pop, Parlophone och – inför kommande albumet – tillbaka till europeiska omgivningar. Alldeles snart släpps ett helt nytt album och i väntan på detta ger den redan hyllade singeln Hulls och kommande singeln Lilies ett mörkt lockande rop på vad vi har att vänta.


Loney Dear har under sin karriär turnérat världen över med några av indiemusikens största namn, något som gjort honom väl erkänd för sina fängslande konserter. Med sitt allra senaste framträdande – på årets Stockholm Music & Arts – visade Emil och hans band att han som artist 2016 är i sitt livs form och att vi inte kan vänta oss annat än något som påminner om magi när bandet i höst ger sig ut på en efterlängtad Sverigeturné, där varje konsert noga är skräddarsydd för rummet det kommer spelas i. Ingenting lämnas åt slumpen, och de lämnar samtidigt allt åt slumpen.


”Mest fulländat under dagen är Loney Dear som spelar med band på Trädgårdsscenen. Allt är perfekt. Ljudet smeker trumhinnorna, solen ligger på scenen men vi i publiken får en lagom dos mellan de höga trädens grenar, det finns plats att sitta på picknickfilt eller stå om man hellre vill det. Bandet är on point; Emil Svanängens röst är känslosam och omhändertagande, han varvar karismatiska kommentarer med fullständig fokus, bandmedlemmarna byter instrument och spelar alla lika skickligt, körsången är välrepeterad och låter klockren både i de snabba artikuleringarna och stämmorna." – hymn.seom Loney Dear på Stockholm Music & Arts 2016.


Loney Dear
2024-04-25 19:00:00
Blandat, BOLLNÄS, Peter Stormaresalen



Loney Dear
2024-07-10 20:00:00
Blandat, BORGHOLM, Kackelstugan Inne



Loney Dear
2024-08-31 19:30:00
Blandat, DALUM, Hermans lada



Loney Dear
2024-10-11 20:00:00
Lund, Mejeriet

Datum / Tid

lördag, 14 april 2018 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Sal B - Onumrerad Ståplats

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

173kr - 230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad