Menu

Daniel Adams-Ray

Stockholm

Fåfängan
onsdag, 1 september 2021 kl:18:00

DÖDA HJÄRTAN KAN SLÅ IGEN TOUR 2021


Daniel Adams-Ray har varit en av de viktigaste gestalterna i formandet av den svenska hiphop-scenen och fick under 00-talet alla att vända blickarna mot Snook. 2010 formade han om hur svensk pop lät med solodebuten ”Svart, vitt och allt däremellan” och när 10-talet summerades stod det klart att ”Gubben i lådan” var den mest streamade låten på svenska under hela decenniet. 2020 återvände han och har under det senaste året släppt flera singlar som ”Avundsjuk på regnet” (feat. Miriam Bryant), ”Bror” och ”Tunna kläder” (feat. Erik Lundin). Den 11 juni släppte han sitt tredje soloalbum, ”Döda hjärtan kan slå igen”, som hyllats av kritiker med lovord som "Daniel Adams-Ray fyller sprickorna efter Gärdestad" (Aftonbladet), Borås Tidning tycker att han “fortsätter att imponera" och Popmani slår fast att han är "en av Sveriges bästa lyriker". På albumet som är hans första på åtta år har han hämtat inspiration från både rap och visa, något som Daniel Adams-Ray själv beskriver så här:


– Rap och svensk visa har funnits längre än vad jag levt. När det gick upp för mig hur snarlik metodik de olika uttrycken har så öppnades en helt ny värld för mig och för mig har det handlat om just det att hitta nya världar. För perspektivet är i grunden det samma, det är bara människorna och platserna som förändras.


I slutet av juli åker Daniel Adams-Ray ut på Sverigeturné men istället för att som många andra skala ner så väljer han att skala upp. Tillsammans med sitt femmannaband besöker han städer som Helsingborg, Hudiksvall och Uppsala innan turnén avslutas på Fåfängan i Stockholm. I höst medverkar Daniel Adams-Ray i den kommande säsongen av Så mycket bättre.


Vi följer självklart alla restriktioner och föreskrifter gällande pandemin.


18-årsgräns.


Konserten med Daniel Adams-Ray presenteras av Jubel i samarbete med Porter & Thorells Syndroms "Live på Fåfängan".


Fåfängan är en utsiktsplats med restaurang och kafé som ligger på berget nära Danviken så långt österut man kan komma på Södermalm i Stockholm. Med sin trädinramning av tuktade lindar, som syns från långt håll, är det ett karaktäristiskt inslag i Stockholms stadslandskap. När restaurangen är öppen så hissas de fyra flaggorna på toppen av berget.



Daniel Adams-ray
2024-07-29 20:00:00
Blandat, BORGHOLM, Kackelstugan Stora Ute

Datum / Tid

onsdag, 1 september 2021 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Fåfängan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad