Menu

Oktoberstämman 2022

Uppsala

Ukk - Hela Huset
lördag, 29 oktober 2022 kl:12:00

Oktoberstämman en av årets höjdpunkter på Uppsala Konsert & Kongress. I tolv timmar pågår musiken och dansen oavbrutet i UKK:s salar, foajéer och restaurang.
Många musikinslag på Oktoberstämman är ”vanliga” konserter från scenerna, mycket är till dans medan annat är jamsessions eller buskspel lite varsomhelst. För den som vill finns chans att få prova på kulning, lära sig dansa polska och mycket mer. En spelmansstämma är bland det mest välkomnande av musikarrangemang.
Urval från programet.
Hela programet uppdateras löpande här.

12.00 UKK öppnar
12.45 Inblåsning
13.00-01.00 Hela huset
Huset fylls med konserter, workshopar, utställning, danskurser, öppen scen m.m. – och buskspel så klart!
20.00–ca 21.00 Stora salen
Åsa Jinder & Emilia Amper
21.00 Sal C
Lena Willemark
22.30 Sal B
Hyllningskonsert till Curt & Ivar Tallroth med Olof Johansson och Mikael Marin.

**Nyckelharpdrottningarna Åsa Jinder och Emilia Amper **
Två av världens mest profilerade nyckelharpister, prisbelönade musiker och kompositörer, älskade, berörande, personliga artister, möts nu för första gången i en gemensam konsert! Vi får möta både Åsas och Emilias enskilda repertoarer med gästande medmusiker, samt uppleva dem i tätt samspel i deras hyllning till Uplands Spelmansförbund och Oktoberstämmans 75-årsfirande.
Både Åsa Jinder och Emilia Amper har gått sin egen väg på musikens vindlande stigar. De har med sitt briljanta spel, sina älskade kompositioner och sitt varma, kloka artistskap brutit ny mark och berört tusentals lyssnare världen över.
Åsa Jinder är kanske vår mest kända nyckelharpist genom tiderna. Redan som 15-åring blev hon riksspelman, Sveriges yngsta någonsin. Under åren har hon utvecklat sitt unika uttryck i skärningspunkten mellan folkmusik och visa, gett ut 21 skivor, sålt drygt 200 000 album och vunnit två Grammisar. Hennes Av längtan till dig blev Årets låt på Svensktoppen, har över 20 miljoner streams och har spelats på oräkneliga bröllop. Hon skriver inte bara musik och låttexter till sig själv och andra, utan också musikal, poesi, skönlitteratur och kolumner. Under sina över 40 år som artist har hon turnerat i bla USA, Tanzania, Nya Zealand och Dubai, inte sällan på statsbesök för kungahuset, framträtt på Nobelfesten, varit värd för "Sommar" i P1, vunnit Eurovision Song Contest för Norge 1995 med gruppen Secret Garden samt erhållit Hans Majestät Konungens medalj i 8:e storleken.
Med djup kunskap om och kärlek till traditionsmusiken utforskar Emilia Amper nyckelharpans möjligheter i musik som rör sig fritt över genregränserna. Som medlem i en rad svenska och nordiska folkmusikband, i samarbete med kurdiska, indiska, västafrikanska, persiska och arabiska traditionsmusiker, jazz- och pop/rockmusiker, samt som solist med klassiska orkestrar har hon turnerat i Europa, Brasilien, USA, Kanada, Kina, Indien, Hongkong, Namibia och Iran. På CV’t har hon förutom en Nordisk Master i folkmusik både världsmästartitel i nyckelharpa, Årets Artist på Folk- och Världsmusikgalan, amerikansk Grammy- och svensk Grammisnominering, norska Spellemannsprisen, NPU-priset och Riksspelmanstitel.
Sillunch
Sillunchen serveras 12.00-13.30. Sillunchen kostar 245 kronor för vuxen och 135 kronor för barn 0-15 år. OBS! begränsade plater. Förköp möjligt via hemsida eller biljettkassa.
Servering
Lunchbuffé serveras i restuarangen 12.00-15.00 för 149 kr.
Middagsbuffé severas 17.30-21.30 för 175 kr.

Datum / Tid

lördag, 29 oktober 2022 kl: 12:00

Plats

Uppsala, Ukk - Hela Huset

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0kr - 185

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad