Menu

Viktor Fröjd - Festen

Uppsala

Ukk - Sal B - Onumrerad Ståplats
lördag, 10 september 2022 kl:21:00

Kanske är festen den sista tillflyktsorten där vi kan förkroppsliga vår längtan bortom språk och tanke. En längtan bort från struktur, symmetri och mätbarhet som det moderna livet avkräver oss. Festen är en hyllning till människan och det sinnliga. Till dansandet och att genom kroppen uppleva människans alla inneboende möjligheter, gemensamt såväl som enskilt. Alla som deltar på Festen är också med och skapar den.
Vår resident DJ Cheza tar oss på en resa genom housemusikens värld och vi guidas av vår ceremonimästare Yared. Dansarna Joanna, Johanna och Viktor rör sig igenom festen tillsammans med oss.
Presscitat:
“Viktor Fröjd tillsammans med sina dansare visar hur lek- och glädjefullt det kan vara att dansa.”
SvD
Mer om Viktor Fröjd:
Viktor Fröjd, danskonstnär, är baserad i Malmö, Skåne och arbetar både i det stora och intima format i sina verk. Han samlar samarbetspartners, på och bakom scen, för kollektiva processen som ofta leder till interaktiva upplevelser för publiken. Dramaturgin i verken byggs ofta kring improvisationens kraft och förståelsen för det sociala. Här blir alla i rummet (utövare och åskådare) med och skapar upplevelsen. Utgångspunkten blir dansens potential till att öppna upp för varje persons egen upplevelse genom lust och gemenskap. Ledord i arbetet är ärlighet, början, tid och (icke tid). Viktor Fröjd är utbildad vid streetdance-utbildningen på Åsa folkhögskola utanför Katrineholm och har en kandidat i danspedagogik med inriktning street från DOCH – Dans och Cirkushögskolan i Stockholm.
Festen är en del av Uppsala Kulturnatten 2022.


Viktor Fröjd - Festen
2024-04-25 19:00:00
Kungsbacka, Kungsbacka Teater

Datum / Tid

lördag, 10 september 2022 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Ukk - Sal B - Onumrerad Ståplats

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad