Menu

Johanssons pelargoner och dans – Medelgympa

Uppsala

Ukk - Sal B - Onumrerad Ståplats
lördag, 8 oktober 2022 kl:10:00

Medelgympa är din allsidiga tränings- och konstupplevelse. Inget för dig som hatar gympa. Vi gympar till riktigt vanlig gympamusik och om du vill kan det bli svettigt. Plocka fram din metaforiska machete. Landa till ljudet av knakande trä. Låt din kropp bli en marshmallow i en kopp varm choklad. Medelgympa är gympan som uppmuntrar lathet. Det är gympa deluxe.
Medelgympa är både en scenkonsthändelse och ett gympapass. Publiken är med och rör på sig, guidade av en gympaledare och av instruktioner i hörlurar. Kom gärna i kläder och skor som du är bekväm att röra dig i. Medelgympa passar personer från ca 13 år och uppåt och genomförs på svenska.
Medelgympa är resultatet av ett utforskande av gympa som kroppslig praktik och samhälleligt fenomen. Vi har intresserat oss för den speciella typ av samvaro som kan uppstå under ett gympapass. Det kollektiva ruset. Tacksamheten. Alla olika kroppar, åldrar och tempon som svettas tillsammans till dånet av dunkande bas och hurtiga instruktioner. Medelgympa är vår hyllning till gympan, för att vi älskar den.
Med stöd av: Kulturrådet, Region Stockholm, Norrlandsoperan/Dans i Västerbotten, Skellefteå kommun, Sala kommun, Gula villan/Södertälje kommun, Danscentrum Stockholm och Huddinge kommun.
Om Johanssons pelargoner och dans
Johanssons pelargoner och dans är en scenkonstgrupp och produktionsplattform med mer än tio års erfarenhet inom scenkonst och danspedagogiskt arbete. De skapar scenkonst där publiken görs delaktig och där fokus ligger på den kroppsliga erfarenheten hos de som deltar.
Johanssons pelargoner och dans gillar det breda, snälla och intuitiva. Deras arbete riktar sig oftast till barn och unga, med ett stort intresse för det pedagogiska mötet, oavsett målgrupp.

Datum / Tid

lördag, 8 oktober 2022 kl: 10:00

Plats

Uppsala, Ukk - Sal B - Onumrerad Ståplats

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

135

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad