Menu

Linnékvintetten - Finlandia

Uppsala

Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat
söndag, 8 oktober 2017 kl:14:00

Linnékvintetten firar en 100-åring genom att vaska fram några guldkorn ur den finska musikskatten. Två närmast självklara verk ur finsk musikhistoria – Finlandia och Valse triste av den store kompositören Jean Sibelius. Finlandia, en symfonisk dikt som uruppfördes vid en festföreställning 1899 under namnet Finland vaknar, tillfället för framförandet var en del av flera protester mot Rysslands försök att inskränka den finska autonomin. Valse triste, även den världskänd, är en vals som är hämtad ur Sibelius musik till teaterpjäsen Döden. Båda Sibeliusverken framförs här i arrangemang för brasskvintett.


Jukka Linkola är jazzmusiker och kompositör, han har skrivit flera verk för finska nationaloperan och har tilldelats priser för sin filmmusik, Linnékvintetten spelar hans Suite for brass quintet.


Linnékvintetten tillhör Musik i Uppland och ingår även i brassektionen i Uppsala Kammarorkester. Ensemblen håller konserter i länet och runtom i Sverige och samarbetar ofta med körer. Linnékvintetten består av Bengt Fagerström, trumpet, Paul Hägglöf, trumpet, Lennart Stevensson, horn, Birgitta Lagerstedt, trombon och Alexander Skylvik, tuba.


Program:
Jean Sibelius: Finlandia och Valse triste båda i arrangemang för brasskvintett
Jukka Linkola: Suite for brass quintet
Ytterligare verk tillkommer.


Presenteras av Musik i Uppland.

Datum / Tid

söndag, 8 oktober 2017 kl: 14:00

Plats

Uppsala, Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad